Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Koperprijs zal stijgen door sterke Chinese vraag

De Chinese vraag naar koper neemt verder toe. Analisten van Citi verwachten dat daardoor de koperprijzen zullen aantrekken. Ook verwachten zij dat het aanbodtekort verder omhoog zal gaan. Dit meldt Finanzen.nl. De prijs van koper was al aan het stijgen, mede door een staking in Chili.

Afgelopen maandag nam  de koperprijs op de Londense Metal Exchange met 0,4 procent toe tot 5.996,50 dollar per ton. Dat is iets minder dan de prijs op 13 februari, wat het hoogste niveau sinds 21 maanden was. Toen stond de prijs op 6.204 dollar per ton. De prijs van koper is zo hoog door het aanbodtekort en door de productieonderbrekingen bij de twee grootste kopermijnen ter wereld.

China
De analisten van Citi verwachten dat de prijs van koper verder zal gaan stijgen. De Chinese vraag is namelijk herstelt en er is voor het eerst in 6 jaar een aanbodtekort. Citi verwacht dat de komende vijf jaar het koperaanbod zal achterblijven op de vraag.

Stakingen
Een andere reden van de prijsstijging is de staking van duizenden mijnwerkers in Chili. De mijnwerkers onderhandelden voor meer salaris, maar dat liep op niets uit. Daarom legden de mijnwerkers hun werk stil. De mijnwerkers werkten voor de mijn Escondida. Hier komt 6 procent van de wereldwijde koperproductie vandaan.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres