Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Koers sojabonen kan veranderen

De koers van sojabonen kan in de komende maanden veranderen. De productie van sojabonen in Argentinië pakt namelijk lager uit dan verwacht en de kans bestaat dat er nog meer verlies bijkomt. Dit meldt Boerenbusiness.nl.

De sector stond tijdens de inzaai van sojabonen onder druk, omdat het exporttarief gewijzigd was. Veel boeren schakelden daarom over naar maïs en tarwe. Daarnaast kampte de zuidelijke teeltgebieden met langdurige en hoge temperaturen. Hierdoor zijn branden ontstaan, waardoor veel sojabonenareaal verloren is gegaan.

Regen
In een ander deel van Argentinië is er juist sprake van zware regenval, overstromingen, hagelbuien en zware stormen. Het planten van sojabonen heeft daardoor vertraging opgelopen. Een deel kan nog opnieuw geplant worden, maar een groot deel zal verloren gaan.

Afname
Het vooruitzicht van het weer in Argentinië blijft grillig. Men schat daarom een oogst van 52,5 miljoen ton. Vorig jaar was dat nog 56,8 miljoen toen. Er kan nog 300.000 hectare bonen verloren gaan als er niet op tijd opnieuw kan worden geplant. Als dat gebeurt, dan komt het ingeplante areaal uit op een verlies van 3 procent.

Rabobank Global Outlook 2017
In het Rabobank Global Outlook 2017 rapport was nog te lezen dat de grote mondiale voedselvoorraden ervoor zouden zorgen dat de prijzen laag zouden blijven. In het rapport was te lezen dat basisgrondstoffen voor veevoer, zoals graan, mais en sojabonen, in grote aantallen werden opgeslagen. Volgens Financieel Dagblad zou dat de prijzen drukken die boeren volgend jaar uitbetaald krijgen voor hun producten.  

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres