Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kleine bouwprojecten kunnen mogelijk toch door ondanks stikstofuitspraak Raad van State

Het kabinet ziet toch mogelijkheden kleine bouwprojecten door te laten gaan, ondanks de uitspraak van de Raad van State van begin mei dit jaar. Dat bericht de NOS vandaag. Door een aangepaste stikstofrekentool zouden kleine bouwprojecten toch door kunnen gaan.

De bestaande rekentool werd al door gemeenten ingezet voor de uitspraak van de Raad van State. De tool werd echter onbruikbaar na mei dit jaar. Door nieuwe berekeningen van het ministerie van Landbouw en een aanpassing van de huidige rekentool, zouden kleine bouwprojecten wel door kunnen gaan. De bouw van enkele huizen of aanpassingen aan bestaande huizen zou dan ondanks de uitspraak van de Raad van State weer opgepakt kunnen worden.

Onder leiding van Johan Remkes werkt een speciale commissie aan een voorstel om de stikstofimpasse te doorbreken. De commissie presenteert naar verwachting na prinsjesdag een eerste advies.

Door de stikstofuitspraak werden dit jaar diverse grote projecten stilgelegd, zoals de verbreding van de A1, de aanpassing van de Afsluitdijk en de aanleg van nieuwe woonwijken. Inmiddels zijn ruim 18.000 projecten stilgelegd.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres