Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kleine bedrijven Eurozone zetten supply chain onder druk

Kleinere leveranciers in de Eurozone hebben steeds meer problemen met hun cashflow. Door onzekerheid lopen supply chains steeds meer risico op verstoring.

Volgens gegevens van financiële instelling Western Union vragen kleine leveranciers steeds vaker betalingen voor levering en schuiven anderen betalingen door tot het einde van de maand in de hoop dat ze genoeg geld bijeen kunnen sprokkelen. Ook hopen zij dat wisselkoersen gedurende de maand verbeteren.

Geen voorraad houden

David Sear, chief operating officer van Western Union Business Solutions, wijst erop dat de ontwikkelingen een duidelijk teken zijn van teruglopend vertrouwen. “Er is terughoudendheid om grote orders te plaatsen”, zegt hij tegen de Daily Telegraph. “Bedrijven willen geen voorraad houden omdat ze niet weten waar de markt heen gaat.” Een teken voor inkoopafdeling om de transparantie in de supply chain extra in de gaten te houden en risico’s goed te begrijpen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres