Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

‘Kippenvleesschandaal bij grootste Britse leverancier’

Bij de grootste leverancier van kippenvlees in Groot-Brittannië zijn ernstige misstanden ontdekt. Een gezamenlijk onderzoek van The Guardian en ITV News onthulde dat een vestiging van leverancier 2 Sisters oud en vers vlees vermengde. Vervolgens werd de verkeerde houdbaarheidsdatum op de verpakking gezet. Dat schrijft NOS.

Opnames van de twee nieuwsorganisaties laten zien dat in een 2 Sisters-vestiging in West Bromwich op de grond gevallen vlees alsnog wordt verpakt. Vlees dat door supermarkten is teruggestuurd, wordt opnieuw verpakt en weer aan diezelfde supermarkten geleverd. Om terugroepacties om gezondheidsredenen te verhinderen, zouden managers de opdracht geven om documenten over de slachterijen waar de kippen vandaan komen te vervalsen.

‘Vervalste beelden’
2 Sisters reageert tegen NOS dat de beelden vervalst zijn. De vijf grootste Britse supermarkten die de kip in de schappen hebben liggen, zeggen de ontdekkingen van The Guardian en ITV zelf ook te gaan onderzoeken. Volgens Nederlandse supermarkten is er geen kip van de Britse leverancier in ons land verkocht.

Paardenvleesschandaal
Vier jaar geleden leidde een vergelijkbaar onderzoek naar paardenvlees tot de ontdekking van een groot Europees vleesschandaal. Paardenvlees werd verkocht als rundvlees. Hierbij ging het er vooral om dat niet op de etiketten stond dat er paardenvlees in producten zat.

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres