Magnifying glass Close

KFC neemt maatregelen om kiptekort te voorkomen

Na het tekort van kip, waar fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) in het Verenigd Koninkrijk mee te maken had, zijn er maatregelen genomen om dit voortaan te voorkomen. Het kippenrestaurant keert deels terug naar zijn oude distributeur. Dat meldt Logistiek.nl.

Eind februari ontstond er een groot tekort aan kip bij KFC door problemen in de supply chain. De nieuwe distributeur, DHL, kampte namelijk met een hoop logistieke problemen. KFC heeft daarom nu een maatregelen genomen. Zo keert ongeveer een derde van de 870 restaurants in het Verenigd Koninkrijk terug naar Bidvest, de oude distributeur. Dit zou de logistieke problemen moeten voorkomen.

Filialen nog steeds gesloten
De nieuwe maatregelen lossen nog niet alle problemen op voor het kippenrestaurant. Nog zo’n 3 procent van de Britse KFC-filialen blijven nog gesloten. In andere filialen is het menu tijdelijk ingeperkt. Maar door weer met Bidvest te werken, hoopt KFC de problemen te kunnen oplossen.

Logistieke problemen
Het grote ‘kipcontract’ leidde vorige maand al snel tot problemen in de computersystemen van de bezorgers van DHL. Daarnaast kwamen de vrachtwagens met kip ook nog eens later doordat ze urenlang in de file stonden door een ongeluk. Hierdoor liep het kippenrestaurant miljoenen ponden aan omzet mis.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres