Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kabinet komt met visie op wendbare toeleveringsketens

Minister Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft vorige week in de Tweede Kamer beloofd dat ze met een langtermijnvisie komt op wendbare toeleveringsketens. Deze langetermijnvisie kan erg belangrijk zijn voor handels- en productiebedrijven. Dat meldt de logistieke branchevereniging evofenedex.

Verstoringen toeleveringsketens

In aanloop naar een Tweede Kamerdebat over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne vroeg evofenedex nadrukkelijk om aandacht voor een langetermijnvisie op handelsketens. De branchevereniging verzocht Tweede Kamerleden om na te gaan welke onderdelen van de toeleveringsketens extra gevoelig zijn voor verstoringen door bijvoorbeeld oorlogen en geopolitieke spanningen. Dit kwam naar voren tijdens het debat. Minister Schreinemacher zei toe om in de binnenkort te verschijnen BHOS-beleidsnota in te gaan op het ontwikkelen van een interdepartementale langetermijnvisie op het weerbaar en duurzaam maken van handelsketens. Daarnaast beloofde ze zich in te zetten voor een (Europees) strategisch grondstoffenbeleid.

Bron: evofenedex

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.