Magnifying glass Close

Jumbo dwingt prijsverlaging af bij Hak

Supermarktketen Jumbo boycot de groenten van Hak om op deze manier lagere prijzen af te dwingen. Telers vrezen dat zij op zullen moeten draaien voor het laagste prijsbeleid van Jumbo.

Hak stelt dat er voor een prijsverlaging weinig ruimte is. “De contractprijzen blijven op hetzelfde niveau als in 2015. We verwachten dat het areaal conserven dit jaar gelijk zal blijven”, aldus Adri den Dekker, directeur inkoop & landbouw van Hak tegen BoerenBusiness. “Alleen rode bieten en rode kool vallen onder de eigen teelt van hak. Conserven worden van verschillende producenten gekocht. Daar hebben we geen invloed op.”

Onderhandelingsimpasse
Eind januari had Albert Heijn een onderhandelingsimpasse met leverancier Aviko. Hierop besloot de leverancier om zijn producten niet meer aan de supermarkt te leveren. De levering werd echter vrij snel weer opgepakt. Het is niet ongewoon dat een supermarktketen stroeve onderhandelingen heeft met zijn leveranciers. Dit gebeurde bij Albert Heijn eerder met onder andere Coca Cola. Jumbo boycotte eerde al producten van Douwe Egberts, Bertolli, Ferrero en Bar-le-Duc, vanwege de hoge prijzen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres