Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Jeff Bezos investeert in radicale vereenvoudiging vrachtvervoer

Amazon-baas Jeff Bezos heeft geïnvesteerd in een startup voor vrachtvervoer die ‘de manier waarop bedrijven goederen importeren en exporteren radicaal zal vereenvoudigen’. Het gaat om Beacon, dat is opgericht in 2018. Zo meldt het Britse Supply Management.

Volgens Beacon zijn logistieke dienstverleners ‘traag met het digitaliseren’ en is minder dan dertig procent van de verladers tevreden met de klantenservice die ze krijgen. Hierdoor is de sector ‘rijp voor verandering’ door articifical intelligence (AI), data en automatiseringstechnologieën. Beacon haalde hiervoor vijftien miljoen dollar aan financiering op bij investeerders, waaronder Bezos, ’s werelds rijkste man. Het bedrijf heeft data science en machine learning gebruikt om een ​​platform te verzorgen dat een realtime beeld geeft van de wereldwijde levering van vracht- en verzendkosten en prijzen. Dit kan verzendroutes en -processen optimaliseren om de kosten, snelheid en voorspelbaarheid te verbeteren.

Werkkapitaal
Beacon zegt dat het van plan is om geselecteerde klanten supply chain-financiering aan te bieden om ‘een van de grootste uitdagingen waarmee importeurs vandaag worden geconfronteerd – cashflow’ op te lossen. “Leveranciers eisen vaak betaling voordat goederen worden verzonden en met maandenlange verzendtijden hebben importeurs flexibele financiering nodig om in hun werkkapitaalbehoeften te voorzien”, aldus het bedrijf. Volgens Fraser Robinson van Beacon blijft het traditionele model van de expediteur verrassend analoog, met behulp van trage en inefficiënte systemen en processen, met ondoorzichtige prijzen en beperkt gebruik van technologie.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres