Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Japanse industrie trekt aan

De Japanse industrie is in februari verder aangetrokken. Ook de Japanse inkoopmanagersindex heeft deze maand het hoogste cijfer in bijna drie jaar tijd bereikt. De index staat nu op 53,5. In januari was dit nog 52,7, meldt het Financieel Dagblad.

De Japanse economie groeide in 2016 met 1 procent. In 2016 was dit 1,2 procent. Het land zit daarmee ruim boven het langjarige groeipotentieel van 0,5 procent. Volgens waarnemers komt deze groei door het economische beleid van premier Shinzo Abe.

Industrie
Er was in de Japanse industrie sprake van een snellere toename van productie, orderontvangst en werkgelegenheid. De hoeveelheid onvoltooid werk nam voor het eerst in veertien maanden toe. Daarnaast is het Japanse ondernemersvertrouwen naar het hoogste niveau sinds 2008 gestegen.

Score
Bij de inkoopmanagersindex duidt een niveau van boven de 50 op een toename van de activiteiten van inkoopmanagers. Een score onder 50 duit op een afname.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres