Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Jan Telgen neemt afscheid van academische wereld

Prof. dr. Jan Telgen nam op 25 mei afscheid van de academische wereld met een hartstochtelijke toespraak aan de Universiteit Twente waarin hij pleitte voor “een overkoepelend inkoopbeleid en een coördinatie van acties.” Volgens de vertrekkende hoogleraar public procurement is er nu immers niemand verantwoordelijk “voor de manier waarop de grote hoeveelheid geld wordt ingezet in onze economie.”

Nu topbestuurders, politici en zelfs het Regeerakkoord veelvuldig inkoop onder de aandacht brengen zou je bijna vergeten dat dit ooit een onderwerp voor stoffige kelders was. Deze opwaardering is voor een groot deel te danken aan Jan Telgen. Hij heeft in Nederland inkoop op de kaart gezet, en veel fundamentele ontwikkelingen in de inkoop zijn door hem bedacht.

Koninklijke onderscheiding

Vanwege zijn grote bijdrage aan de wetenschappelijke ontwikkeling van de publieke inkoop kreeg Telgen bij zijn afscheid een koninklijke onderscheiding van de Burgemeester van Enschede. Daarnaast ontving de vertrekkende hoogleraar de ‘Jan! over de kunst van publieke inkoop’, een speciale uitgave van NEVI-vakblad ‘Deal!’. In zijn dankwoord aan de professor liet NEVI-voorzitter Siep Eilander weten dat Jan Telgen “als geen ander een stem heeft gegeven aan publieke inkoop, nationaal én internationaal”.

Duurzaamheid

In zijn afscheidsrede kreeg Telgen nog eenmaal de kans om zijn visie op inkoop als beleidsinstrument te delen. Hij benadrukte daarbij dat inkoop een krachtig middel is om beleidsdoelen op het gebied van innovatie, sociale inclusie en duurzaamheid te verwezenlijken.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres