Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ja, ik wil (per direct)! Of trouwen na je eerste date

U bent alleenstaand. En u denkt: een relatie is misschien toch wel leuk. Dus u gaat op zoek naar een date.

Er is nogal wat veranderd in de dating wereld, dus u doet lekker digitaal mee. Tinder, swipen, noem maar op. Na een tijdje heeft u een date. Het is gezellig die avond, het klikt. U mooi aangekleed, uw date mooi aangekleed. Misschien wordt het wel meer dan praten… En dan gebeurt het: tijdens deze eerste ontmoeting buigt uw date zich voorover en vraagt: “wil je met mij trouwen?”

U schrikt! En u verslikt zich behoorlijk. Het was een hapje salade met geitenkaas. De ober snelt u tegemoet en moet de Heimlich greep toepassen. Compleet in shock wankelt u naar buiten.

Wat gebeurde daar nou? Het liep een beetje hard van stapel. Bijzonder. Het gekke is, dat deze situatie zakelijk best vaak voorkomt. En dan is het ineens niet meer vreemd.

Ik voer veel pakketselecties bij voor onze klanten. Hierbij gaan we altijd een demo-fase in. Tijdens die demo’s vragen sommige leveranciers of we al gekozen hebben hen. Zij zijn namelijk (volgens henzelf) de ideale kandidaat. En als het een beetje snelle verkoper is, dan vertelt hij en passant nog dat hij er aan u als klant zóveel tijd aan heeft besteed, dat het nu wel tijd wordt voor een contract.

Dit is het moment dat de leverancier u ten huwelijk vraagt. En grappig genoeg zijn we best bereid om deze leverancier tegemoet te komen. Om aan zijn verzoek tot contract te voldoen. Want ja, we zijn immers al zo lang bezig. En het voelt toch goed?

Echter, u gaat een langdurende overeenkomst aan voor de aankomende drie tot vijf jaar. Natuurlijk heeft u hier de tijd voor nodig! Natuurlijk zegt u niet direct ja tegen de eerste de beste! U zoekt zorgvuldig uit wie uw eerste keuze en tweede keuze kandidaat zijn. Wat kunnen ze, wat staat voor de aankomende tijd op de ontwikkelkalender. Als ze hier goed doorheen komen, dan zet u een ‘witte vlekken’ plan op: u brengt in kaart aan welke wensen en eisen de top twee partijen voldoet. En vooral waar ze niet aan kunnen voldoen (de witte vlekken). Want dat is uw startpunt voor uw contractonderhandelingen.

Door dat ‘witte vlekken’ plan kunt u stevig de onderhandelingen in. U weet immers precies waar de sterktes liggen van de leveranciers, waar ze zwakker in zijn, waar u tijdens de implementatie extra aandacht aan moet besteden. En omdat u dit weet van twee partijen, heeft u altijd een goed alternatief achter de hand.

Oftewel: uit het gelopen proces besluit u uiteindelijk met welke partij u verder gaat. Niet de eerste date, of de leverancier die u het eerste ten huwelijk vraagt.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.