Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

IT-spend voor dataopslag neemt sterk toe

Het investeren in gegevensbescherming, het herstellen van bestanden en het opslagbeheer van software veroorzaken een sterke groei van de uitgaven aan dataopslag in het derde kwartaal van 2012.

Cijfers van onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC) laten zien dat de wereldwijde uitgaven voor opslag van software zijn toegenomen met 1,4 procent in het derde kwartaal van 2012 ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De totale omzet in het derde kwartaal bedroeg $3.46 miljard.

Teruggedrongen investeringen
Hoewel investeringen in onder meer archiveringssoftware en opslaginfrastructuur afnamen, werd deze daling gecompenseerd door de toegenomen investeringen in dataprotectie en –recovery en storage & device management software. Dit komt doordat bedrijven steeds verder kijken naar nieuw mogelijkheden voor moderne gegevensbescherming en opslag- en apparaatbeheer.

EM, Symantec en IBM zijn momenteel de grootste leveranciers in dataopslag, met een marktaandeel van respectievelijk 25,3 procent, 14,8 procent en 14,7 procent. De sterkst groeiden CommVault en Hitachi, met een omzetgroei van respectievelijk 21,8 procent en 10,2 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Volgens IDC stegen de uitgaven voor dataprotectie en recovery-software met 4,3 procent naar 1,24 miljard dollar. De uitgaven voor software & device management stegen nog meer, met 5,1 procent naar een totaalbedrag van 653 miljoen dollar. 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres