Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ISO 20400 maakt circulaire inkoop gemakkelijker

Circulair inkopen komt steeds meer voor. Volgens het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) kunnen organisaties hiervoor ISO 20400 gebruiken. Het gaat om de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen. NEN benadrukt dat inkoop een sleutelrol heeft bij de overgang naar een circulaire economie. Met het stellen va de juiste vragen kunnen inkopers circulaire innovatie bevorderen.

Inkoper en circulaire economie
Volgens NEN is inkoop nauw verbonden met de duurzaamheidsstrategie van een organisatie. Daarbij kan een organisatie met ISO 20400 haar duurzame strategie verbinden met de praktijk van inkoop. ISO 20400 gaat uit van de omschrijving van circulaire economie van de Ellen McArthur Foundation. Organisaties kunnen met deze definitie hun visie op het gebied van circulaire economie zelf praktisch uitwerken. Ze kunnen dan kijken of ze de nadruk leggen op producten die afkomstig zijn van herwonnen materialen of op toekomstig hergebruik van producten. Op basis van de eigen visie en daarnaast behoeften en mogelijkheden kan de inkoper inhaken op de circulaire economie. ISO 20400 richt zich in de brede zin op MVI (Maatschappelijk Verantwoord Inkopen), maar besteedt ook expliciet aandacht aan de circulaire economie.

Bron: NEN.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres