Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Investeringen in duurzame keten betalen zich uit

Bedrijven die investeren in het verduurzamen van hun toeleveringsketen hebben meer financiële stabiliteit. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Liverpool. Zij stellen dat deze duurzame maatregelen de risicobeleving van beleggers verminderen.

Het onderzoek stelt, volgens branchemedium Duurzaam Bedrijfsleven, voorts dat dure investeringen in de keten geen negatieve invloed hebben op de opbrengsten van het bedrijf. Volgens de onderzoekers komt dat misschien doordat consumenten steeds vaker bereid zijn meer te betalen voor bedrijven die hun toeleveringsketen op een verantwoordelijke manier inrichten.

Apple
De praktijk toont volgens Duurzaam Bedrijfsleven ook dat bedrijven steeds serieuzer omgaan met ethische vraagstukken rondom de keten, zeker nadat ze eerder op de vingers zijn getikt. Apple stelde bijvoorbeeld een onderzoek in naar de werkomstandigheden bij haar leverancier Foxcon, na berichten van een hoog zelfmoordcijfer onder werknemers van haar fabrieken.

Giftige stoffen
Een ander voorbeeld is Levi’s. Dat krijgt te maken met stevige protesten, omdat textielbedrijven in haar aanvoerketen gevaarlijke stoffen zouden lozen in Mexicaanse rivieren. Het bedrijf wil dat haar leveranciers nu periodiek cijfers over presenteren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er in 2020 helemaal geen giftige stoffen meer worden geloosd.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres