Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Internationale inkoop heftrucks bevalt Fries familiebedrijf goed

Het Friese familiebedrijf Van der Meulen werkt volgens Logistiek.nl succesvol samen met Toyota, wereldmarktleider op heftruckgebied, om zijn bestaande heftruckpark goed op de rit te zetten. De samenwerking heeft geleid tot een contract voor levering, service en vervanging van de heftrucks van de producent van Melba toast. “Van der Meulen kent een flinke groei in export de laatste jaren. Dat heeft ons ertoe gebracht om ons inkoopbeleid op een aantal punten kritisch te bekijken”, vertelde Wietze Zwerver, de inkoopmanager van Van der Meulen, aan Logistiek.nl. Volgens hem streeft het bedrijf altijd naar lokale leveranciers, maar was dat voor bepaalde aspecten zoals de intern transportvloot en de service activiteiten niet toereikend. Van der Meulen heeft acht elektrische heftrucks en twaalf verschillende magazijntrucks.

Levensduur meegenomen
Voor de samenwerking met de nieuwe heftruckleverancier wilde Van der Meulen een overzichtelijke aanpak op basis van TOC (Total Cost of Ownership). Hierbij zijn naast de aanschafkosten ook de levensduurkosten het uitgangspunt. Het Friese bakkersbedrijf is over de samenwerking met Toyota en de kwaliteit van de trucks en service zeker tevreden. “Dankzij de effectieve service en het onderhoud is de overstap probleemloos verlopen. Die meerwaarde geeft ons de kans om ons volledig te richten op onze belangrijke kerntaken zoals productinnovatie en exportgroei”, zegt Zwerver. “Voor onze specifieke situatie hebben we een op maat gemaakt advies van Toyota gekregen en dat is ons goed bevallen.” Een element daarbij is regelmatig overleg om de vervanging per heftruck te bekijken. Hierdoor hoeft niet alles in een keer vervangen te worden.

Bron: Logistiek.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres