Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Intel haalt bestedingsdoel diverse leveranciers

Het doel van chipsfabrikant Intel was om tegen 2030 jaarlijks 2 miljard dollar te besteden aan diverse leveranciers. Intel heeft echter in 2022 al 2,2 miljard dollar uitgegeven aan bedrijven die eigendom zijn van minderheden, dankzij het stimuleren van zijn belangrijke leveranciers.

De huidige bestedingen aan diverse leveranciers zijn het dubbele van de uitgaven van Intel daaraan in 2019. Dat was slechts een jaar voordat het bedrijf zijn bestedingsdoel voor 2030 stelde. Intel zegt dat het dit heeft bereikt door proactieve partnerschappen aan te gaan met zijn grootste, niet-diverse leveranciers. Dit heeft bijgedragen aan het bewustzijn van de voordelen van diversiteit bij deze productieleveranciers. Daarnaast heeft een snelle wereldwijde productie-uitbreiding het mogelijk gemaakt voor Intel om ‘meer leveranciers dan ooit tevoren’ binnen te halen.

Diversiteit in biedingsproces

Voor elke nieuwe inkoopmogelijkheid betrekken de inkoopteams van Intel ten minste één bedrijf dat eigendom is van een minderheid in het biedingsproces. Voor grotere contracten waarbij diverse leveranciersopties op de vereiste schaal of expertise ontbreken, neemt Intel verwachtingen qua diverse bestedingen mee in de onderhandelingen. Dit heeft volgens de chipsfabrikant geleid tot ‘grotere toezeggingen dan verwacht’. De eerste hoofdaannemer voor zijn processorfabriek in Ohio verplichtte zich bijvoorbeeld tot 20% diverse bestedingen, wat meer was dan de verwachting van 10% qua leveranciersdiversiteit in het beleid van dat bedrijf.

Grotere veerkracht van de toeleveringsketen

Volgens Intel heeft het door met meer diverse leveranciers te werken, een grotere veerkracht van de toeleveringsketen kunnen waarborgen. Het bedrijf geeft als voorbeeld dat toen grotere bedrijven een ‘kritieke component’ niet hadden kunnen leveren, het een leverancier was die eigendom was van een vrouw, die dat gat had opgevuld. Jackie Sturm, Corporate Vice President of Global Supply Chain Operations van Intel: “Een diverse en inclusieve toeleveringsketen zorgt ook voor meer concurrentie en stimuleert innovatie. Leveranciers met verschillende eigenaars hebben bewezen verschillende perspectieven en innovatieve oplossingen te bieden die onze klanten en belanghebbenden ten goede komen.”

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'