Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Installateurs bestellen vaker direct

54% van de installatiebedrijven plaatst hun bestellingen direct bij de fabrikant. En dat aantal lijkt de komende jaren alleen maar toe te nemen. Installateurs richten zich voor hun inkoop steeds minder op de groothandel; slechts 10% heeft in de afgelopen twee jaar directe levering afgebouwd. Deze cijfers blijken uit een onderzoek onder ruim zeventig bedrijven zes Europese landen, uitgevoerd door UPS Marketing Consultancy.

Het is volgens installatiebedrijven goedkoper om direct bij de fabrikant in te kopen, en dat is dan ook de belangrijkste reden om dat te doen. Installateurs die kiezen voor de groothandel vinden het prettig dat ze daar alles in een keer kunnen bestellen. Ook willen ze loyaal blijven tegenover hun contacten.

Mail
Vooral in Nederland en het Verenigd Koninkrijk is men enthousiast over directe levering. Respectievelijk 29% en 28% van de bedrijven daar verwacht de komende drie jaar meer bij de fabrikant te bestellen. Opvallend is ook dat in Nederland 47% van deze bestellingen via mail gedaan worden, terwijl in Duitsland dat percentage slechts op 25% ligt. Daar wordt vaker van de webshop gebruikt gemaakt, of telefonisch besteld.

Loyaliteit
In Nederland kopen installatiebedrijven vooral in bij Nefit, Remeha en Vaillant, terwijl de rest van Europa vooral zaken doet met Viessmann en Daikin. Laatstgenoemde biedt net als Mitsubishi en Toshiba voor geregistreerde klanten een speciaal online platform. Volgens UPS verhoogt dat de loyaliteit van installatiebedrijven die bij hen inkopen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres