Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopers vinden kwaliteit goederen en diensten nog steeds het belangrijkst

Veruit het belangrijkste onderwerp voor inkopers in de private en de publieke sector is opnieuw de kwaliteit van de ingekochte goederen en diensten. Zo laat de Deal!-Nevi Nationale Inkoopenquête ‘Ambitie in inkoop’ zien, waarover Nevi bericht. Deze enquête vindt sinds 2014 iedere twee jaar plaats. Het onderzoek verschaft onder andere inzicht in employability en arbeidsmarkt, inkomen en secundaire arbeidsvoorwaarden en de top-issues en non-issues van het inkopersvak.

Belangrijkste onderwerpen inkoop
De geïnterviewden konden voor in totaal 31 vakmatige onderwerpen aangeven in hoeverre deze een rol spelen in hun eigen organisatie. Dit leverde voor 2020 de volgende top vijf van belangrijkste onderwerpen op:

  1. Kwaliteit van ingekochte goederen en diensten
  2. Integriteit
  3. Opstellen specificaties/eisenpakket
  4. Optimalisatie inkooporganisatie, kostenmanagement en compliance
  5. Risicomanagement.

IT-onderwerpen, zoals e-procurement, blockchain en artificial intelligence, zijn voor inkopers in veel mindere mate van belang. Hetzelfde geldt voor maatschappelijk verantwoord en circulair inkopen.

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres