Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Inkopers grote autofabrikanten vernielen Amazone'

Greenpeace beschuldigt grote spelers uit de auto-industrie van mensenrechtenschendingen en ontbossing bij de inkoop van ruwijzer.

Grote namen uit de auto-industrie als Ford, General Motors en BMW zouden grote hoeveelheiden ruwijzer, een belangrijk ingrediënt voor staal, in Brazilië inkopen. Voor de productie van ruwijzer wordt veel houtskool gebruikt. De houtskoolproductie staat echter al langer negatief in het nieuws, stelt Procurement Leaders. Deze zou gepaard gaan met slavernij en illegale houtkap. Brazilië is een groot exporteur van ruwijzer.

Vernietiging Amazone

Volgens Greenpeace werken de grote Automotive spelers nauw samen met de Braziliaanse bedrijven Viena Siderurgica do Maranhão en Siderúrgica do Pará. Deze doen op hun beurt zaken met dubieuze leveranciers, zo staat in een rapport van de milieuorganisatie. Paulo Adario, Campaign Director van Greenpeace Brazil, zegt erover: “Door het inkopen van dit ruwijzer dragen deze gerespecteerde automerken bij aan vernietiging van de Amazone.” Adario doet een beroep op president Dilma Rousseff, die volgens hem de taak heeft de Amazone te beschermen en een einde te maken aan slavernij.

Inkoopbeleid aangescherpt
In een reactie op de beschuldiging zegt Todd Nissen, van Ford Corporate Communications, bekend te zijn met de situatie. Volgens hem is het autobedrijf erg voorzichtig met inkoop uit Brazilië. Nissen zegt in The Guardian: “In 2006 hebben we al eens gebroken met een site die slecht uit een onderzoek kwam. Ook vorig jaar hebben we het inkoopbeleid nog eens bekeken en aangescherpt.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres