Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopers geven steeds vaker voorkeur aan geautomatiseerd bestelsysteem

Onderzoek van Manutan toont aan dat 23% van de inkopers dit jaar automatisch bestellingen deed via een geautomatiseerd bestelsysteem. Dat aandeel bedroeg drie jaar geleden nog 14%, en de verwachting is dat het in 2021 zal stijgen naar 48%. Daarnaast wordt verwacht dat over drie jaar voor slechts 11% van de bestellingen e-mail gebruikt zal worden, terwijl in 22% van de gevallen inkopers zich zullen wenden tot een gespecialiseerde b2b webshop.

Peter Paul van Hoegee, manager Costumer Solutions Benelux bij Manutan, stelt naar aanleiding van dit onderzoek “dat leveranciers verder zullen moeten digitaliseren om hun klanten vast te houden. Zo zullen ze bijvoorbeeld een directe koppeling met het ERP-systeem moeten aanbieden”.

Tijdsbesparing

Hoewel er tussen branches grote verschillen zijn – in de industrie geeft 48% de voorkeur aan automatisch bestellen, in de bouw 29% – geeft 86% van de ondervraagden aan dat zij vijf uur of langer bezig zijn het bestelproces. Tegelijkertijd verwacht 71% dat het aantal bestellingen in 2021 gelijk blijft of zal toenemen. Volgens van Hoegee is het dan ook logisch dat veel inkopers de voorkeur geven aan een geautomatiseerd bestelsysteem. Hij verwacht dat met de automatisering van het inkoopproces veel tijd bespaard zal worden.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres