Magnifying glass Close

Inkopers drukken prijs van varkensvlees

Nu Rusland als afzetmarkt is weggevallen, houden inkopers van supermarkten zich bezig met het drukken van de prijs van varkensvlees. Dat stelt Maarten Rooijakkers, voorzitter LTO vakgroep varkenshouders.[slide]

Rooijakkers zegt in het vakblad De Boerderij dat inkopers van supermarkten proberen prijzen te drukken van varkensvlees nu Rusland als afzetmarkt is weggevallen. Hij heeft signalen ontvangen in die richting. Volgens hem mag de Russchische boycot niet ten koste gaan van een eerlijke prijs voor varkensvlees. “Het geeft geen pas dat de supermarkten een slaatje proberen te slaan uit de huidige situatie.”

Kapitaalvernietiging
De voorzitter is bang dat veel bedrijven in de problemen komen en dat kan op de lange termijn ook schadelijk zijn voor de consument, aangezien er sprake is van kapitaalvernietiging. Rooijakkers laat tevens weten het niet eens te zijn met staatssecretaris Dijksma. In een brief aan de Tweede Kamer laat zij weten dat de ingestelde boycot voor de varkenssector niet zo veel verandert in de situatie. Er kan namelijk al niet meer geëxporteerd worden. “Er was tot voor kort de hoop dat die export op korte termijn weer hervat zou kunnen worden. Dat perspectief is verdwenen en daardoor is de situatie op de lange termijn wel degelijk geheel veranderd.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres