Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopers blijven in trek op arbeidsmarkt

De positie van inkopers in de industrie, zorg en (semi)overheid op de arbeidsmarkt blijft goed. Daarnaast is samenwerking met interne en externe stakeholders de kernkracht voor inkopers. Dit laat het tweejaarlijkse onderzoek ‘Ambitie in Inkoop’ zien van Nevi en Deal!, waarover Nevi bericht.

Salaris en opleidingsniveau
De sectoren industrie, zorg en (semi)overheid verschillen wat salaris en opleidingsniveau van de inkoopprofessional betreft. De inkopers in de industrie hebben gemiddeld een fors hoger bruto-maandsalaris dan hun vakgenoten in de zorg en bij de (semi)overheid. Dat kan te maken hebben met vakervaring. Deze is gemiddeld achttien jaar in de industrie, terwijl die in de zorg 16,6 jaar is en bij de (semi)overheid twaalf jaar. De arbeidsmarktpositie van inkopers is ook in 2020 goed. Een zevende van de inkoopprofessionals zegt actief te zoeken naar een andere baan. Hierbij is persoonlijke groei de belangrijkste drijfveer. Twee derde van de inkopers zeggen dat ze een inkoopgerelateerde training of opleiding willen volgen om hun vakkennis of competenties te verbeteren.

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres