Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopers bezorgd om toegenomen regelgeving

93% van de Amerikaanse en Britse inkopers vindt dat ze hun werk op dit moment effectief kunnen uitvoeren. Desondanks maken ze zich zorgen over de toegenomen regelgeving, snelle technologische veranderingen en fraudegevoeligheid. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 600 respondenten,werkzaam voor bedrijven van verschillende omvang, uitgevoerd door Dun & Bradstreet.

Volgens Brian Aster, hoofd Supply & Compliance bij Dun & Bradstreet, toont het onderzoek dat regelgeving, zoals AVG, nog nooit zoveel druk heeft uitgeoefend op inkopers. 63% van de ondervraagden stelt dat de toegenomen regels meer bedrijfsrisico’s met zich meenemen, terwijl 53% stelt dat hun effectiviteit er door ondermijnd wordt. Aster benadrukt tegelijkertijd wel dat inkopers zich ook bewust zijn van het belang van de regels, omdat ze er voor zorgen dat hun bedrijf niet ethisch uit de bocht schiet.

Nieuwe technologie
36% van de respondenten vreest dat de nieuwe technologieën een hindernis voor succes kunnen zijn, maar de meerderheid is er wel bekend mee. 73% van de Amerikanen en 53% van de Britten laat weten al gebruik te maken van kunstmatige intelligentie (AI) en automatiseringsprocessen, of in ieder geval bezig te zijn met de implementatie ervan.

Fraude
In de komende zes maanden zal leveranciersmanagement de topprioriteit van Amerikaanse inkopers zijn, terwijl de Britten het komend half jaar vooral willen gebruiken om zich voor te bereiden op nieuwe wetgeving. Tot slot maken respondenten uit beide landen zich zorgen over fraude. 55% geeft aan dat hun bedrijf daar in de afgelopen twee jaar slachtoffer is van geworden, terwijl 88% stelt dat fraude het imago van hun bedrijf heeft geschaad.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres