Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopers beslissen over uitzendwerk in plaats van HRM'ers

De waarde van werk en strategische personeelsplanning komen niet langer aan de orde in de gesprekken tussen werkgevers en uitzendbureaus. Die gaan tegenwoordig alleen nog over de kosten. Inkoop lijkt de plek van HRM te hebben overgenomen. Zo stelt directeur van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), Jurriën Koops, in een interview met Flexmarkt waaraan PW. aandacht schenkt. Hij wil dat opdrachtgevers van uitzendbureaus inzien dat menselijk kapitaal veel meer is dan een risicofactor.

Toegevoegde waarde

Ineke Kooistra, CEO van Young- Capital, staat achter het betoog van Koops. Ze vindt het gek dat de inhuur van uitzendkrachten tegenwoordig helemaal bij inkoop ligt. “Uitzendkrachten zijn geen flesjes water of paperclips, het zijn mensen.” Volgens Koops en Kooistra moeten uitzendbureaus hun eigen toegevoegde waarde beter voor het voetlicht brengen. “Wij zijn geen dozenschuivers, maar leveren de beste kandidaten waar het inlenende bedrijf mooier en sterker van wordt”, aldus Kooistra.

De WW-premies voor tijdelijke contracten stijgen met de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), ook verdwijnt de sectorverloning per 1 januari en kunnen bedrijven moeilijker oproepkrachten inzetten. Koops verwacht dat de nieuwe wetgeving het voor uitzendbureaus nog moeilijker maakt om zich los te maken uit de race van steeds goedkoper werken.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres