Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopen metaal wordt duurder

Het inkopen van metaal kan weleens duurder worden. De verkoopprijzen in de metaalsector zijn namelijk gestegen. Ook de orderpositie is verstevigd. Dit blijkt uit de economische barometer van werkgeversorganisatie Koninklijke Metaalunie, zo meldt Financieel Dagblad.

In het eerste kwartaal van 2017 hebben drie op de tien metaalbedrijven hun verkoopprijzen verhoogd. In het laatste kwartaal van vorig jaar deed 60 procent van de metaalbedrijven dat nog. De prijsstijging komt, volgens Koninklijke Metaalunie, door de aantrekkende vraag. Ook de compensatie voor de gestegen inkoopprijzen draagt bij aan de stijging van de verkoopprijzen. De prijs voor het inkopen van metaal is al een tijdje aan het stijgen. In het tweede kwartaal van 2016 verhoogden bijvoorbeeld één op de zes bedrijven hun verkoopprijs van metaal.

Verlies
Toch leidt deze stijging van prijzen niet altijd tot een beter bedrijfsresultaat. Ook al zag meer dan drie op de tien bedrijven het bedrijfsresultaat toenemen, bij 16 procent daalde die bedrijfswinst. Het behaalde bedrijfsresultaat werd door 55 procent van de bedrijven gewaardeerd.

Toename aantal orders
Het aantal orders is in het eerste kwartaal, ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016, met 22 procent toegenomen. Meer dan de helft van de ondernemers in de metaalsector is hiermee tevreden mee, nog geen 10 procent is ontevreden over het aantal orders.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres