Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functieomschrijving
Wil je vanuit inkoop een bijdrage leveren aan de maatschappelijke betekenis van het RIVM op het gebied van gezondheid en milieu? Specifiek aan de uitvoering van het vaccinatieprogramma Covid en aan de verschillende screeningsonderzoeken.

Dan is dit de functie waarmee je het verschil kunt maken.

De afdeling
Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag samen aan de zorg van morgen. Binnen het inkoopuitvoeringscentrum (IUC) werken 25 collega’s aan het realiseren van de inkoopbehoefte van de organisatie. We zijn expert op het gebied van aanbesteden en vertalen daarbij de ambities van het RIVM en de Rijksoverheid. Ook hebben we specifieke aandacht voor het managen van de contracten en de ontwikkeling van de rijksbrede inkoopcategorie Laboratorium. We richten ons op het toevoegen van waarde die onze organisatie extern kan aanwenden om haar maatschappelijke bijdrage waar te kunnen maken. Doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid zijn daarbij de leidende begrippen voor het IUC RIVM.

We zijn een klein en informeel team dat hard werken graag combineert met humor en gezamenlijkheid.

Doel van de functie:

 • Als strategisch inkoopadviseur kijk je vooruit en analyseer je ontwikkelingen, verbanden en de waardering voor de samenwerking met organisatiecollega’s en leveranciers.
 • Je wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de wijze waarop het RIVM inkoopt. Omdat je weet en begrijpt wat de specialistische focus van je collega’s is en je de weg naar het marktaanbod weet te vinden, draag je bij aan waardegerichte inkoop.
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s (DVP). Deze collega’s vervullen een sleutelrol bij de griepprik en bij de Covid-vaccinatie. Het andere organisatieonderdeel dat jouw specifieke aandacht vraagt is Volksgezondheid en Zorg (V&Z). De hielprik en verschillende screeningsactiviteiten zijn belangrijke accenten. Vanuit die positie krijg je het totale beeld van de inkoopbehoefte en vertaal je de vraagstukken naar procesoptimalisatie en inkoopoplossingen.
 • Je levert een actieve bijdrage aan het optimaliseren van processen en werkafspraken, binnen de afdeling en in relatie tot de rest van de organisatie. Ook kennisontwikkeling en verdere professionalisering van de inkoopdienstverlening en contractmanagement, zijn belangrijke aspecten van deze functie.

Werkzaamheden en taken:

 • Je bouwt een netwerk op binnen je aandachtsgebied en draagt daar de RIVM visie op inkoop uit.
 • Je vertaalt de organisatiedoelen naar een inkoopagenda en inkoopstrategie.
 • Je beantwoordt ook dagelijkse vragen die afwisseling geven naast de meer strategische vraagstukken waar je mee bezig bent.
 • Je voorkomt verstoringen door vooruit te kijken en dingen in samenhang te zien, je handelt proactief door niet alleen problemen op te lossen maar verbeteringen door te voeren die problemen gaan voorkomen.
 • De aanbestedingen worden gerealiseerd door in- en externe inkoopadviseurs, jij houdt de vinger aan de pols en biedt ondersteuning wanneer dat nodig is.

Uniek aan deze baan

 • Deze functie is onderscheidend omdat je de kans krijgt om bij te dragen aan een gezonder en schoner Nederland. Covid en de transitie in verband met de verhuizing naar Utrecht Science Park, zorgen mede voor een dynamische werkomgeving waar je als Senior Inkoopadviseur vele uitdagingen gaat vinden.
 • Als onderdeel van het Rijksinkoopstelsel zet je je in voor de vertaling en realisatie van rijksbrede beleidsdoelstellingen zoals maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI).
 • We zijn er trots op dat de RIVM organisatie en de andere deelnemers van de categorie laboratorium tevreden zijn over de snelheid en de kwaliteit waarmee we zaken oppakken.
 • Kortom, gevarieerde werkzaamheden in een klantgericht team en in een organisatie die volop in beweging is.

De zorg voor morgen begint vandaag
Wil jij hier aan meewerken in de functie van Senior Inkoopadviseur? Stuur dan je sollicitatie aan Pieter de Leeuw, manager inkoop en contractmanagement. Heb je eerst nog vragen over deze vacature, dan kan je Pieter de Leeuw bereiken op 06 21513510.

Functie-eisen
Wat breng je mee:

 • Je hebt wo werk- en denkniveau en minimaal drie jaar ervaring in een adviserende inkoopfunctie tot op strategisch niveau
 • Je hebt kennis van de Europese Richtlijnen voor aanbestedingen en de Aanbestedingswet of bent bereid je deze eigen te maken
 • Je hebt ervaring met aanbesteden en/of ervaring met inkopen in een complexe (publieke) organisatie
 • Als je over aanvullende inkoopdiploma’s beschikt zoals RIO en Nevi, is dat een pré

Hier ligt je kracht:

 • Je toont lef
 • Je bent verbindend, gericht op samenwerken
 • Door je proactiviteit ben je vragen en problemen voor
 • Je houdt overzicht en inzicht, ook onder tijdsdruk
 • Je bent je bewust van de gestelde doelen en gericht op het behalen van resultaten

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.919 – Max. €5.825 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Pieter de Leeuw, manager IUC RIVM. Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

 • Mensen met een HBO- achtergrond kunnen solliciteren op de vacature.
 • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden via video-bellen.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste (online) gesprek op 20 of 21 januari a.s.
 • Om een aanvullend beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een (online) arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren

Als je op de sollicitatieknop klikt, ga je naar de website van de werkgever.

rijksoverheid

Kenmerken

Contact

Pieter de Leeuw, manager inkoop en contractmanagement

Utrecht
3721 MA Bilthoven

Solliciteren
Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.