Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Fontys wil als organisatie wendbaar zijn om zo goed de maatschappelijke opdracht te kunnen vervullen en relevant te zijn in deze snel veranderende samenleving. Een belangrijke ontwikkeling is dat alle ondersteunende processen Fontysbreed gaan harmoniseren en verbeteren, onder proces-eigenaarschap van één van de Diensten. Vanuit die context komen wij graag in contact met kandidaten voor de functie van

MANAGER INKOOP
32 – 40 uur

Als manager Inkoop ben je onderdeel van dienst Financiën. Dienst Financiën is sterk aan het veranderen, men wil meer grip op het proces, meer regie en proceseigenaarschap. Voor team inkoop is dat het eigenaarschap van de centraal en decentraal georganiseerde inkoopfunctie zoals het tactische inkoopproces, contractbeheer, contractmanagement en de operationele inkoop. Jouw focus ligt op herpositionering van team inkoop met speciale aandacht voor de rol- en taakverdeling binnen het team in relatie tot de Fontys organisatie. Daarnaast ga je coachen en bouwen aan een stabiel team waarbij samenwerken, kennisdelen, rust en vertrouwen belangrijke aandachtspunten zijn.

Zo werk jij aan impact

 • Jij zoekt samen met het inkoopteam actief de verbinding met stakeholders. De positie van inkoop en de rol | taakverdeling van inkoop centraal versus decentraal zijn daarbij onderwerp van gesprek. Zodat er wederzijds begrip ontstaat wat er aan ‘de andere kant van de tafel’ speelt. Jij deelt hierin jouw visie, je vertegenwoordigt de Fontys belangen en zorgt voor goed verwachtingsmanagement. Een uitstekende samenwerking op managementniveau binnen Fontys is een absolute must;
 • Jij hebt een duidelijk beeld bij inkoopprocessen, procesoptimalisatie, het beleggen van verantwoordelijkheden en het nemen van eigen regie hierin. Naar je team heb je hierin de rol van sparringpartner. Met je team ontwikkel je korte en lange termijn doelstellingen m.b.t. inkoop;
 • Als manager van het team heb je een duidelijke visie, durf je richting te kiezen en ben je koersvast. Je bent je echter bewust dat het verandertraject van de dienst effect heeft op de mensen in je team. Je hebt oog voor wat er speelt op de werkvloer en voor onderlinge werkverhoudingen en durft daarover het gesprek aan te gaan;
 • Door jouw open houding en coachende skills creëer je een sfeer waarin men open durft te zijn naar elkaar. Zo bouw jij aan een sterk team. Je geeft ruimte aan je medewerkers en stimuleert ze om zich verder te ontwikkelen als individu. Daardoor durven medewerkers zich te presenteren als expert. Aan het team geef je ruimte om handen en voeten te geven aan de nieuwe koers en het veranderproces.

Om deze functie goed uit te kunnen oefenen heb je een universitair werk- en denkniveau. Een opleiding richting bedrijfskunde | veranderkunde | organisatiekunde is een voordeel. Een flinke portie leidinggevende ervaring, bij voorkeur binnen een omgeving in verandering, is een must! Je hebt ervaring in de publieke sector en hebt gedegen kennis van inkoopprocessen en aanbestedingstrajecten. Je hoeft geen expert te zijn, de experts zitten in je team. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor partnership, kunt belangen behartigen vanuit overtuiging en staat stevig in je schoenen. Bovendien ben je integer, daadkrachtig en gemakkelijk benaderbaar voor je teamleden.

Maak kennis met het team
Je komt te werken bij Dienst Financiën. Jouw rol is die van manager Inkoop. Je geeft leiding aan een team van vijf inkopers. De inkopers zijn hoofdzakelijk bezig met het begeleiden van Europese aanbestedingen en zijn verantwoordelijk voor alle trajecten tot en met > 50K. Je maakt deel uit van het MT.
Je komt verder terecht in een team van betrokken collega’s: een directeur, teamleiders, beleidsmedewerkers, financieel adviseurs, medewerkers bedrijfsvoering en inkopers. De werksfeer is gemoedelijk en informeel. Neem de vrijheid en ruimte om bij te dragen aan de Fontys organisatie én aan je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wat biedt Fontys?

 • men biedt je een vast dienstverband.
 • uitstekende arbeidsvoorwaarden en een passend salaris in schaal 12.
 • een flexibele werktijden- en verlofregeling; circa 50 verlofdagen op fulltime grondslag (waaronder feestdagen)
 • 8% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%
 • een eigentijdse thuiswerkregeling en een flexibele reiskostenregeling
 • het voordeel van een aantal collectieve verzekeringen
 • een uitgebreid aanbod aan diensten voor een gezonde en actieve levenswijze (‘Fontys Vitaal’).

De procedure 
Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Martin Schreuder op 06-37282756.

De werving & selectie van deze procedure is in handen van Joop van den Berg | Conducto Inkoopadvies. Aan hem kun je ook je sollicitatie richten: joop.vandenberg@conducto.nl.
Voor nader info omtrent de procedure is hij bereikbaar: 0614987305.
We streven ernaar de eerste (vervolg)gesprekken met Fontys eind augustus te laten plaatsvinden.

Meer over Fontys           
De uitdagingen van onze maatschappij? Die worden met de dag complexer. De antwoorden beginnen bij Fontys. Met het talent en de kennis die jij ontwikkelt of ondersteunt. Dit maakt jou vandaag van betekenis voor morgen. Zorgen dat anderen boven zichzelf uitstijgen, dat kan alleen als je ook zelf blijft groeien. Als je over grenzen heen kijkt. Overstijg je specialisme en maak verbinding. Ontdek het verschil tussen samen werken en samenwerken. Zij aan zij creëren we een wereld om van te houden. Studenten, medewerkers en het werkveld; één gemeenschap waarin we samen leren in, van én met de praktijk. Met initiatieven die onze samenleving vitaler, inclusiever en duurzamer maken. Heel Fontys werkt aan impact.

Solliciteren

Als je op de sollicitatieknop klikt, ga je naar de website van de werkgever.

fontys-hogeschool

Kenmerken

Contact

Joop van den Berg | Conducto Inkoopadvies

Eindhoven

Solliciteren
Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.