Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alliance Healthcare is op zoek naar een

Import Manager

Medicijnen. Iedereen heeft ze vroeg of laat weleens nodig. Maar hoe komen ze eigenlijk op de markt en wie zorgt dat alleen de beste producten in de schappen liggen? Dat doe jij als import manager bij Alliance Healthcare Nederland. Jij krijgt de kans in heel Europa relaties op te bouwen in de farmaceutische markt. Met als doel commerciële kansen te vinden én te benutten.

Commercie in farmacie
Commerciële kansen, jij ziet ze én jij pakt ze. En daarbij kijk je over onze landsgrenzen heen. Jij maakt als import manager de beste commerciële keuzes. Je vindt kansen en maakt de vertaalslag naar voorstellen voor strategische positie en propositie. Mogelijkheden en risico’s weeg je daarbij zorgvuldig tegen elkaar af. Daarbij neem je verantwoording voor de import van Euro-specialties buiten Nederland voor de totale Alliance Healthcare-organisatie. Je bouwt netwerken met leveranciers en klanten en onderhoudt deze zorgvuldig. Leveranciers in heel Europa kunnen regelmatig rekenen op jouw bezoek. Ook intern houd je nauw contact met diverse stakeholders. En in relatie tot kansen van nieuwe registraties van geneesmiddelen in Nederland bewaak jij de import van het assortiment op marge en beschikbaarheid. Je houdt je bezig met het:

 • volgen van marktontwikkelingen.
 • opstellen van plannen voor inkoopdoelstellingen. Een belangrijk doel is vergroting van het verkoopvolume.
 • maken van strategische afwegingen in je relatieportefeuille.
 • uitdragen van de verkoopvisie en bijbehorende strategie in al je activiteiten.
 • verkennen en analyseren van inkoopmogelijkheden, aanbiedingen en verkrijgbaarheid.

Alliance Healthcare, jouw nieuwe werkgever?
Voor de hele farmaceutische zorgketen is Alliance Healthcare Nederland een uitstekende partner. Van producent tot consument, onze unieke positie maakt dat wij de verschillende behoeftes van stakeholders integreren op weg naar innovatieve oplossingen. Uiteindelijk is de verbindende factor voor alle stakeholders immers gelijk: het welbevinden van de klant. Al jouw toekomstige collega’s anticiperen elke dag op bewegingen in een turbulente markt. Iedereen neemt initiatief zonder aan authenticiteit in te boeten. We kijken allemaal vooruit en gaan voor groei. Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van AmerisourceBergen. In de Nederlandse organisatie vind je jouw 1.900 collega’s bij Alliance Healthcare (farmaceutische groothandel), Boots apotheek, Alcura, Spits, Alloga en Stephar.

Wat breng jij mee?
De farmaceutische markt heeft jouw interesse. Misschien heb je er zelfs al een mooi netwerk. Je hebt in elk geval goede contactuele vaardigheden. En of het nou Engels of Nederlands is, zowel geschreven als gesproken kun jij je verhaal goed brengen. Bovendien ben je ook goed met cijfers en de analyse daarvan. Jij bent commercieel dus getallen en analyses liggen ten grondslag aan alles wat je doet. Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma met daarbij hbo+-werk- en -denkniveau.
 • minstens 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare commerciële rol.
 • zeer goede vaardigheden met MS Office, met name Excel.

Wat bieden wij jou?
Natuurlijk mag je voor jouw tijd en energie iets terugverwachten. Op basis van een 40-urige werkweek kun je rekenen op:

 • een interessante zelfstandige functie met ruimte voor ondernemerschap en vrijheid, waarin jij echt het verschil kan maken;
 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
 • een bonusregeling;
 • 30 vakantie dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband;
 • de mogelijkheid om een deel van je tijd vanuit huis te werken in overleg met je manager;
 • flexibele werktijden waardoor je privé werk balans optimaal is;
 • de mogelijkheid om naar keuze fiscaal voordelig producten aan te schaffen via Fiscfree;
 • een goede pensioenregeling;
 • een leaseauto, laptop en mobiele telefoon.

Laat van je horen
Ja hoor, jij weet het zeker. Dit is jouw droombaan. Laat dan van je horen! Stuur je motivatie samen met je cv via onze sollicitatiepagina. Wil je liever eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Joost Adriaans, Head of purchase, via 06 – 15 04 03 25.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Import, Import manager, Commercieel, Logistiek

Solliciteren

Als je op de sollicitatieknop klikt, ga je naar de website van de werkgever.

alliance-healthcare

Kenmerken

Contact

Joost Adriaans, Head of purchase

`s-Hertogenbosch

Solliciteren
Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.