Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ben jij die enthousiaste en bevlogen collega die als Inkoper en Contractmanager het Missieteam Bewegen & Ontwikkelen (B&O) komt versterken?

Gemeente Utrecht is voor het Missieteam Bewegen & Ontwikkelen (B&O) op zoek naar een

Inkoper en Contractmanager Werk en Inkomen

32 uur per week

Werk en Inkomen levert een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad en richt zich op het vergroten van de zelfstandigheid van Utrechters. We ondersteunen werkzoekenden richting de arbeidsmarkt en het weer meedoen in de maatschappij.

De organisatie:

Utrecht groeit. Dat vraagt om nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en daarom zijn we op zoek naar een collega die ons team Beleid en Contractmanagement van Werk en Inkomen komt versterken. In dit team (met zo’n 40 collega’s) werken we met elkaar dagelijks aan verschillende missies, die één voor één bijdragen aan onze gezamenlijke stip op de horizon: een financieel fit Utrecht. Ieder missie team is zelf organiserend en bestaat uit collega’s met inhoudelijke expertise en benodigde kwaliteiten en talenten voor het realiseren van de missies. Concreet zoeken we met jou als inkoper en contractmanager een collega om samen en in samenwerking met partners binnen en buiten de stad, te werken aan de bestaanszekerheid en (nieuw) perspectief voor de inwoners van Utrecht.

Dit is je werk:

We zoeken een enthousiaste en bevlogen collega die als Inkoper en Contractmanager het Missieteam Bewegen & Ontwikkelen (B&O) komt versterken. Hierin wordt gewerkt aan thema’s als werk, re-integratie en inburgering.

Wat we van jou hierin verwachten is dat je:

 • …resultaatgericht en besluitvaardig bent. Je schakelt makkelijk van denken naar doen en het lukt je om anderen daarin mee te krijgen. Je gaat voor het resultaat en doet wat nodig is om dat met elkaar te bereiken;
 • …het vanzelfsprekend vindt om jezelf uit te spreken en anderen aan te spreken;
 • …daarbij ook een positief ingestelde teamspeler bent. Je levert een duidelijke bijdrage aan het team doordat je goed bent in het stellen van grenzen met het oog op de te behalen resultaten. Je weet te balanceren tussen ‘de waan van de dag’ en de langere termijn doelen waar het team aan werkt;
 • …je realiseert dat je in een politiek-bestuurlijke omgeving terecht komt. Om hierin effectief te kunnen opereren je politiek sensitief bent. Je bent in staat om collega’s, managementteam, wethouder en college (en indirect de gemeenteraad) goed en helder te adviseren.

In het kort gezegd is de uitdaging voor jou om goed werkende contracten op het gebied van Werk en Inkomen te sluiten. En je vindt het een sport om deze contracten zo te sluiten of inkoopprocessen zo in te richten dat ze maximaal helpend zijn voor de beleidsdoelen die we met elkaar willen behalen. En daarmee het beste resultaat voor de inwoners van Utrecht. Om die reden, maken de inkoop en contractmanagers onderdeel van de missieteams uit. Zo ben je op de hoogte van de beleidsmatige ontwikkelingen en kun je hier op je eigen proactieve wijze op acteren.

Dit bieden we je:

We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne werksfeer, een inhoudelijk interessante job met uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een uitdagende set verantwoordelijkheden. Alles staat in het teken om jouw talenten maximaal te benutten en uit te breiden, en je te helpen bij lastige situaties. De ontwikkelmanager helpt je daarbij.

Bij jouw inzet hoort een passend salaris. Onderstaand vind je ons aanbod, kijk ook even verder op de onderstaande link voor de rest van de voorwaarden.

 • Een 32-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 2.973,- en € 4.494,- (schaal 10) op basis van 36 uur. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met 1 maand proeftijd, die van rechtswege eindigt. Op basis van gebleken geschiktheid en organisatieontwikkelingen is er mogelijkheid tot verlenging en een vast contract.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding kijk je hier.

Dit vragen we van je:

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Hierin kan ‘relevant’ er verschillend uitzien. Enkele voorbeelden;
  • Je bent een inkoper/ contractmanager in het bedrijfsleven en kent alle verschillende manieren om in te kopen of de contractvormen die je kunt sluiten. En je wil graag een bijdrage gaan leveren aan het publiek domein; dit is je kans!
  • Je hebt ervaring als adviseur binnen het overheidsdomein en kent de dynamiek van een politiek – bestuurlijke omgeving goed. Je hebt affiniteit met het vak van inkoop en contractmanager en je wilt je hierin verder bekwamen; dit is je kans!
  • Je hebt ervaring en deskundigheid binnen het werkveld Re-integratiedienstverlening, Werk en eventueel Inburgering. En affiniteit met inkoop en contractmanagement; dit is je kans!
 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Duidelijke drive om bij te dragen aan de maatschappelijke opgaves in de stad Utrecht.
 • Openheid, humor, lef, je legt van nature gemakkelijk verbinding met anderen en durft het anders te doen.
 • Analytisch en tactisch sterk met overtuigingskracht (je weet je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken), omgevingsbewust en besluitvaardig.

Dit breng jij mee:

Om deze werkzaamheden op korte termijn goed op te kunnen pakken, betekent dit concreet dat jij:

 • Deskundig bent of snel kunt worden op het gebied van inkoop en contract- en leveranciersmanagement met kennis van de Aanbestedingswet;
 • Een geboren organisator die snel kan schakelen en netwerker bent, met passie voor het werken aan publieke vraagstukken binnen het sociale domein:
 • Vanuit je vakkennis actief een bijdrage levert aan de kwaliteit en ontwikkeling van (nieuwe) dienstverlening en samenwerkt met Juridische Zaken/Inkoop om tot een optimale aanbesteding te komen, afstemt met financieel deskundigen en actief adviseert aan het MT van Werk en Inkomen:
 • Verbinding zoekt en contact onderhoudt met andere afdelingen van de gemeente, en samen een bijdrage aan de missies levert;
 • Aanspreekpunt bent voor de interne opdrachtgevers en de collega’s in de uitvoerende teams en met hen de realisatie van de contractafspraken bewaakt en de kwaliteit monitort;
 • Als regisseur periodiek overleggen voert met contractpartijen, deze overleggen voorbereidt en op basis van rapportages van contractpartijen de resultaten en effectiviteit monitort;
 • Al werkende, in duo-schap met collega’s, inhoudelijk kennis vergaart over inkoop, contractmanagement en inhoudelijke thema’s re-integratie- en werkdienstverlening.

Dit is handig om te weten:

Je zult misschien nog bij ons starten in Corona-tijd. Als dat zo is, dan betekent dat een extra complexiteit in het leren kennen van je collega’s en het voldoende zicht houden op je taken. Bij Gemeente Utrecht gelden kaders zoals door de Rijksoverheid vastgesteld: we werken thuis, voor bijeenkomsten met een specifiek karakter worden incidentele uitzonderingen gemaakt. Deze context stelt bijzondere eisen aan je creativiteit om tot voldoende verbinding te komen met je collega’s en partners in de stad.

Enthousiast geworden om als inkoper en contractmanager aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht?
Solliciteer dan direct via onze sollicitatiepagina, maar uiterlijk 16 januari 2022

Heb je vragen over de vacature?
Neem dan contact op met Noortje Smit, Ontwikkelmanager 06 18 62 77 76.

Heb je vragen over de procedure of de organisatie?
Neem dan contact op met Jaap van Oel, Recruiter, 06 38 21 69 16.

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je voor een gesprek wordt uitgenodigd.

In verband met de Covid-19 maatregelen hebben wij onze sollicitatieprocedures aangepast. We maken zoveel mogelijk gebruik van videobellen voor de sollicitatiegesprekken. Als je uitgenodigd voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

Een assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure uitmaken.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Solliciteren

Als je op de sollicitatieknop klikt, ga je naar de website van de werkgever.

gemeente-utrecht

Kenmerken

Contact

Noortje Smit

Utrecht
Stadsplateau 1
AZ Utrecht

Solliciteren
Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.