Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

De Provincie Overijssel is op zoek naar

Contractmanager Kanaal Almelo-De Haandrik
28-36 uur

Voor het project Kanaal Almelo-De Haandrik van de Provincie Overijssel zoeken wij een Contractmanager. Na ongeveer twee jaar word je voor andere infrastructurele programmas en projecten ingezet. Als Contractmanager speel jij een belangrijke rol. Zo ben je verantwoordelijk voor het hele proces rondom het voorbereiden van contracten, aanbestedingen en de contractuitvoering in het programma. Wil jij een prominente rol spelen in dit project en daarna in andere (infrastructurele) projecten, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Provincie Overijssel heeft in de periode tussen eind 2011 en begin 2016 werkzaamheden verricht aan Kanaal Almelo-De Haandrik. In het najaar van 2018 ontving de provincie in korte tijd veel schademeldingen. Inmiddels weten we dat er meerdere schadeoorzaken zijn. Wanneer de provincie de schade heeft veroorzaakt, vergoeden we vanzelfsprekend de schade. Wanneer de provincie de schade niet veroorzaakt heeft, krijgen schademelders subsidie voor schadeherstel. En panden met substantiële zettingschade komen in aanmerking voor funderingsonderzoek en wanneer nodig funderingsverbetering. Om dit alles mogelijk te maken, zijn wij op zoek naar een contractmanager die ons team komt versterken.

Als Contractmanager maak je deel uit van het team van de Europese aanbesteding funderingsonderzoek. Na gunning van de opdracht voor funderingsonderzoek ben jij verantwoordelijk voor het contractmanagement. En adviseer je in het vervolgtraject van funderingsverbetering. Ook verzorg je eventuele inkooptrajecten die daaruit voortkomen en neemt daarvan het contractmanagement op je.

Daarnaast verzorg je de opdrachtverlening en voortgangsbewaking van diverse opdrachten voor externen (bijvoorbeeld constructeurs, experts, aannemers en woningcorporaties). Deze opdrachten volgen onder meer uit maatwerkafspraken die wij met bewoners maken. Kortom: Jij bent verantwoordelijk voor het managen van de contracten van het project.

Na ongeveer twee jaar word je ingezet voor andere diverse (infrastructurele) projecten en programma’s. Daar ben je als Contractmanager verantwoordelijk voor het opstellen van een aanbestedingsstrategie (samen met het projectteam) en vervolgens een gedegen realisatiecontract. Daarmee wordt het werk vervolgens effectief in de markt gezet. Je hebt de regie op de aanbestedingsfase, bent tijdens de realisatie het eerste aanspreekpunt voor de aannemer en werkt mee aan een goede verankering van het project binnen de beheerorganisatie als het project is afgerond.

Naast je rol in projecten wordt ook verwacht dat je een initiërende en sturende rol pakt bij de ontwikkeling van het contractmanagement in de organisatie, zoals het uitwisselen en borgen van ervaring, het zorgdragen van een strategische marktbenadering op programmaniveau en het door ontwikkelen van professioneel opdrachtgeverschap. We zoeken een collega voor 28-36 uur per week.

Wat breng jij mee?

Onze ideale contractmanager:

  • Heeft een voor de functie relevante afgeronde hbo/wo opleiding (bijv. civiele techniek, rechten, bedrijfskunde) en brengt enkele jaren ervaring mee als contractmanager van grotere en complexe (infrastructurele) projecten;
  • heeft ervaring met het opstellen en aanbesteden van verschillende soorten contracten. Ervaring met het werken met Systeem Gerichte Contractbeheersing en in een Integraal Projectmanagementteam is hierbij een pré;
  • heeft een zakelijke en constructieve insteek, oog voor kosten en baten en kan op gedegen wijze een oordeel vormen.

Ben jij daarnaast een verbinder die met het contract als basis een goede relatie bouwt en onderhoudt? En ben je ook nog eens echt geïnteresseerd is om in een politiek-bestuurlijk omgeving te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris (schaal 12) van maximaal 85.580,40 Euro bruto (maximaal 7.131,70 Euro per maand) bij een 36-urige werkweek. We zoeken een collega voor 28-36 uur per week. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Provincie Overijssel is beoordeeld als World-class Workplace. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we dan ook zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij het team Investeringen en Realisatie. Dit team werkt met ruim 50 medewerkers aan nieuwbouw- en vervangingsprojecten van de provinciale infrastructuur. Het team maakt onderdeel uit van de eenheid Wegen en Kanalen, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid draagt bij aan een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie. Dat begint bij een goede zorg voor de provinciale infrastructuur. Er wordt gezorgd voor een maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen. Daarnaast is de eenheid verantwoordelijk voor bodem- en asbestsanering binnen risicovolle gebieden.

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Programmamanagement, Investeringen & Realisatie, Assetmanagement & Bodemsanering, Ontwikkeling & Expertise, Vaarwegbeheer & Installaties en Wegbeheer & Verkeer. De eerste twee jaar maak je deel uit van het brede programmateam Kanaal Almelo-De Haandrik en adviseert daarin over ontwikkelingen en te nemen besluiten. Een planner en een bouwkundige helpen je bij de diverse werkzaamheden. Dit dossier is best een pittig vraagstuk, maar we werken hier met een enthousiaste club van mensen aan!

Zie voor meer informatie ook onze site: Aanpak schades langs Kanaal AlmeloDe Haandrik – Provincie Overijssel.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal teamleden. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via werkenbijprovincie@overijssel.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 12 januari 2022 (maak gebruik van de sollicitatieknop op deze pagina).

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: Contractmanager, Contractmanagement, Inkoopmanager, Infrastructuur, Aanbestedingsmanager Projectmanager, Overheid, Vacature Provincie Overijssel

Solliciteren

Als je op de sollicitatieknop klikt, ga je naar de website van de werkgever.

provincie-overijssel

Kenmerken

Contact

Overijssel
8012 EE Zwolle

Solliciteren
Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.