Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ben je die adviseur met een frisse, strategische blik? Voel je je in je element in een dynamische omgeving? Wil je meehelpen aan de verdere ontwikkeling van de organisatiebrede inkoopfunctie binnen de gemeente Emmen. Dan is deze functie wellicht jou op het lijf geschreven.

De gemeente Emmen is voor het team Juridische zaken, Verzekeringen & Inkoop (JVI) op zoek naar een

Clustercoördinator/Senior Adviseur Inkoop
(36 uur per week)

vacaturenummer: 21.104

Dit ga je doen:
Je bent de spin in het web voor alles wat met inkoop en aanbestedingen te maken heeft. Je bent als (strategisch) adviseur en clustercoördinator inkoop een klankbord voor zowel bestuur, directie, organisatie en de inkoopadviseurs. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen, ziet toe op de juiste uitvoering en borging van het beleid en legt hierover verantwoording af. Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van de inkoopkalender en spendanalyses en het gebruik en beheer van Negometrix. Je stelt de inkoopjaarplannen op en levert hoogwaardige inkoopadviezen en inkoopstrategieën af.

De functie heeft tevens een coördinerend karakter. Voor de inkoopadviseurs ben je het eerste aanspreekpunt, de sparringpartner en coördineer je de uitvoering van de aanbestedingstrajecten. Je voert in de basis geen aanbestedingstrajecten uit. Daar heb je wel voldoende ervaring in opgedaan. Door de vermelde verantwoordelijkheidsgebieden sta je volop met je ‘poten in de klei’.

Kenmerkend aan jou:

  • Je weet hoe de business werkt, kent de markt en kan in dat brede speelveld volwaardig meepraten.
  • Je signaleert en begrijpt de politiek bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
  • Je bent in staat zakelijk en bedrijfsmatig kunnen werken
  • Je hebt oog voor de menselijke maat en relatie.
  • Je bent toegankelijk en aanspreekbaar.
  • Je communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, zijn ruimschoots aanwezig.
  • Je straalt autoriteit uit zonder autoritair te zijn.

Wat vragen wij:
Een enthousiaste HBO-er, met specialisatie Inkoop. Uiteraard heb je NEVI 1 & 2 of gelijkwaardig. Je kennis van het actuele aanbestedingsrecht, Gids Proportionaliteit en het ARW2016 is ruimschoots ontwikkeld. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een overheidsorganisatie met (complexe) aanbestedingen. Ervaring in de toepassing van de genoemde beleidsthematieken is noodzakelijk.

Wat bieden we jou:
Een boeiende baan met grote diversiteit qua werkzaamheden. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 5.872,00 bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring en deskundigheid. Daarnaast ontvang je Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kunt besteden.

Werken bij de gemeente Emmen:
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor met en ruim 110.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt. Als cluster coördinator inkoop speel je hierbij een belangrijke rol.  

Het Team:
Binnen het team JVI zijn 4 clusters gebundeld te weten Inkoop, Klachten, Verzekeringen en Juridische Zaken, totaal ca. 20 fte. Het cluster Inkoop begeleidt aanbestedingen en voorziet de organisatie van inkoopadviezen van uiteenlopende inkoopvraagstukken zoals deze voorkomen bij een 100.000+ gemeente. Doelmatigheid, rechtmatigheid en doeltreffendheid zijn daarbij de uitgangspunten. Daarnaast is centrale regie van contractbeheer bij dit cluster belegd.

In het huidige Inkoop- & Aanbestedingsbeleid worden de thema’s duurzaamheid, mvi, innovatie, stimulering lokale economie en SROI benadrukt. Inmiddels is het initiatief genomen tot de oprichting van een tenderboard. Dit als eerste stap tot een doorontwikkeling van de organisatiebrede inkoopfunctie, waarin contract- & leveranciersmanagement, de rol en meerwaarde van inkoop en de effectiviteit van de totale inkoopketen onderdelen zijn. Hoe eerder jij beschikbaar bent, des te eerder jij je expertise kunt inbrengen. We hebben een actieve rol binnen het InkoopPlatform NoordNederland en werken samen binnen BOCE-verband.

Meer informatie over deze functie?
Neem dan contact op met Jan Kiers (teamleider JVI) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591 of stuur een e-mail naar j.kiers@emmen.nl.

Solliciteren?
Ben je enthousiast over deze functie en wil je jouw expertise inzetten? Reageer dan vóór 20 januari 2022 via onze sollicitatiepagina, ter attentie van Jan Kiers.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden:
Cluster coördinator, Cluster coördinator Inkoop, Adviseur Inkoop, Inkoop, Aanbestedingen, Aanbestedingsrecht, NEVI 1, NEVI 2, HBO, Overheid, Gemeente, Vacature Emmen

Solliciteren

Als je op de sollicitatieknop klikt, ga je naar de website van de werkgever.

gemeente-emmen

Kenmerken

Contact

Jan Kiers (teamleider JVI)

Emmen
Raadhuisplein 1
7811 AP

Solliciteren
Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.