Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkooptopper van het kwartaal: Monique Groenheide

InkopersCafe.nl roept elk kwartaal iemand uit tot ‘Inkooptopper van het kwartaal’. Dit keer is het Monique Groenheide. Zij heeft al zo’n negen jaar ervaring als inkoper/inkoop adviseur en heeft van haar werk haar hobby gemaakt. “Ik had nooit gedacht dat ik inkoper zou worden, maar ik vind het eigenlijk ontzettend leuk.”

Monique is de inkoopwereld ingerold toen ze op haar werk bij defensie hoorde dat er een functie vrijkwam op een andere afdeling. Monique was toen Financieel Medewerker Backoffice. “Mijn collega’s vonden de functie wel wat voor mij, dus heb ik gesolliciteerd. Pas na het solliciteren vroeg ik wat ik eigenlijk ging doen.” Monique bleek te solliciteren voor Medewerker Inkoop en Logistiek.

Klein maar gezellig
Inmiddels werkt Monique bij GR Bar-Organisatie als senior inkoopadviseur. Ze werkt daar in een klein team, bestaand uit 4 adviseurs en 1 contractbeheerder. “We zijn niet een heel groot team, maar wel een heel gezellig team.” Monique vindt het werk bij de gemeente leuker dan bij defensie. “Het werk wat ik nu doe is veelzijdiger. Bij defensie zat ik op een nogal specialistische afdeling met heel veel technische dingen. Nu doe ik alles.”

Wisselende dagen
De dagen als senior inkoper zijn voor Monique heel wisselend. “De ene keer staat mijn dag helemaal volgeboekt met afspraken, overleggen en het geven van advies. De andere keer ben ik bezig met een boze inschrijver, die het niet eens is met de gunning.” Ook het bijhouden van de jurisprudentie is voor Monique belangrijk. Kortom, haar dagen zijn heel veelzijdig en dat maakt haar werk zo leuk.

Rechtszaak
Bij de vraag of ze een hoogtepunt in haar inkoop-loopbaan kan noemen, moet Monique even nadenken. Uiteindelijk vertelt ze over de aanbesteding voor tijdelijke arbeidskrachten. “De aanbesteding was voor zo’n 22 organisaties en gemeenten. Het was dus een hele grote opdracht.” Wat de opdracht aanbesteding ook interessant maakte, was dat er een rechtszaak uit voortvloeide. Een van de partijen was het niet eens met de uitkomst. Monique vond het heel bijzonder om te zien hoe het hele proces van de rechtszaak verliep. Uiteindelijk heeft de gemeente de zaak gewonnen.

Blijft bij aanbestedingen
Monique weet nog niet wat ze in de toekomst gaat doen, maar het is voor haar wel zeker dat het iets met aanbestedingen blijft. “Via LinkedIn word ik weleens benaderd voor een leidinggevende functie. De meeste functies spreken mij echter niet aan, omdat ik dan alleen bezig ben met leidinggeven, terwijl mijn hart ligt bij aanbesteden.” Monique is in ieder geval voorlopig niet van plan ergens anders te werken. “Ik heb het erg naar mijn zin bij GR BAR-Organisatie.”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres