Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkooptopper van de maand: Diederik van Duuren

Zeventien inkopers staan aan de startlijn van één van de grootste businesslopen ter wereld. De zon schijnt en bij voorbaat zijn ze al tevreden. Als iedereen finisht, halen zij namelijk 1.871 euro op voor kankeronderzoek. ‘Inkopers tegen Kanker’, InkopersCafe.nl en Aeves hebben dit jaar samen met de groep inkopers de longen uit het lijf gerend tijdens de Dam tot Damloop.

“Het was geweldig om dit met een groep inkopers te doen”, reageert Diederik van Duuren, inkoopadviseur bij Inkoop Support. Van Duuren heeft voor het goede doel ruim 300 euro opgehaald tijdens de Dam tot Damloop en mag daarom met recht inkooptopper van de maand genoemd worden. “De pret begint al voor de wedstrijd met het trainen en de sponsoring. Dan sta je opeens bij de start. Duizenden mensen juichen je vanaf de zijlijn toe. Dat geeft een enorme kick.” Hoewel Van Duuren naar eigen zeggen meer een fietser is, heeft hij de 16 kilometer toch in een respectabele 1 uur en 37 minuten uitgelopen.

Wat is de reden dat je mee hebt gedaan met de Dam tot Damloop?
“Ik ben overgehaald door mijn baas Raymond Visser om mee te doen. Uiteindelijk hebben nog twee collega’s zich aangesloten. Het mooiste aan de run is dat het sponsorgeld naar kankeronderzoek gaat. Ook de samenhorigheid, omdat we het als team deden, was erg bijzonder. Het was ook erg goed voor het netwerk, omdat je elkaar toch even op een andere manier leert kennen. Ik doe volgend jaar zeker weer mee!”

Je deed mee vanuit Inkoop Support.
“Ik werk sinds april bij Inkoop Support. Daarvoor heb ik zestien jaar lang bij de ANWB gewerkt. Nu zit ik meer in de buitendienst en vervul ik een combinatiefunctie als inkoopadviseur en accountmanager. We adviseren publieke organisaties zoals scholen en gemeenten onder andere over contractmanagement.”

In het artikel ‘Gebrekkig contractmanagement bij overheid’ uit 2015 wordt gesteld dat contractmanagement bij de overheid slecht geregeld is. Hoe ervaar jij dit?
“Ik denk dat hier nog steeds veel in te verbeteren valt. Je ziet dat bij veel organisaties het aanbestedingsproces wel goed geregeld is, maar zodra het contract ondertekend is, wordt het contract uit het oog verloren. Dit geldt voornamelijk voor kleine organisaties, zoals zorginstellingen of kleinere gemeenten. Daar is nog veel winst te behalen.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties (2)

inkoperscafe gebruiker 7 november 2016 10:32 uur

Dank je Jos!

inkoperscafe gebruiker 2 november 2016 16:34 uur

Goed bezig Diederik!

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres