Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopteams van internationale bedrijven pakken klimaatverandering aan

Vooruitstrevende inkoopprofessionals zouden zaken als inclusiviteit en het milieu moeten overwegen, aangezien klimaatverandering wereldwijd in de krantenkoppen verschijnt, zo meldt Supply Magazine. De VN-klimaattop in New York in september concentreerde zich op de uitdaging waarbij bedrijven als Google, Nike en Amazon van de gelegenheid gebruikmaakten om belangrijke aankondigingen te doen.

Google heeft ’s wereld grootste zakelijke inkoop van hernieuwbare energie gedaan: 18 wind- en zonne-deals gesloten om 1600 megawatt hernieuwbare energie te produceren voor zijn faciliteiten over de hele wereld. Het nieuwe distributiecentrum van Nike, dat op 100% duurzame energie werkt, is gebouwd om materiaalgebruik en afval te verminderen. Technologie consolideert bestelling en maakt digitale zendingen mogelijk, terwijl transportinfrastructuur elk jaar ongeveer 14.000 vrachtwagenreizen elimineert. Amazon-baas Jeff Bezos zei dat het bedrijf in 2040 CO2-neutraal zou worden, tien jaar eerder dan de doelstelling van het Parijs-akkoord. Zijn aankondiging kwam echter toen duizenden Amazon-werknemers in Seattle wegliepen als onderdeel van de wereldwijde stakingen, terwijl Greenpeace Bezos opriep om precies te beschrijven hoe het bedrijf zou stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen.

Circulaire economiebenadering

Volgens de Ellen MacArthur Foundation (EMF) is een nieuwe benadering van de productie nodig om netto nul-emissies tegen 2050 te bereiken, aangezien hernieuwbare energie slechts een vermindering van de broeikasgasemissies met 55% kon verklaren. Een circulaire economiebenadering van het ontwerp, de productie en het gebruik van producten zou de helft van het tekort van 45% kunnen compenseren, terwijl opkomende technologieën, koolstofopname en veranderingen in de voedingssector nodig zijn om verder te gaan, aldus de EMF.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres