Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopprocessen verbeteren met big data

Retailers zijn met behulp van big data steeds beter in staat om hun eigen interne processen te verbeteren, zoals inkoop of supply chain. Ook de dienstverlening naar de eindklant wordt met behulp van data-analyses steeds relevanter. Ondanks dat software voor data-analyse de afgelopen jaren sterk is verbeterd, worstelen bedrijven toch nog steeds om structureel waarde uit big data te halen en de omslag te maken naar een inzichtgedreven organisatie. Dat schrijft Jorgen Heizenberg, Chief Technology Officer Insights & Data bij Capgemini op Dutch IT-Channel naar aanleiding van een onderzoek van Informatica en Capgemini onder tweehonderd senior IT- en datamanagers.

De potentie van big data voor bedrijven is onmiskenbaar, stelt Heizenberg. Niet alleen blijkt de winstgevendheid van big data projecten een belangrijke pijler van succes, maar bedrijven geven volgens hem ook aan dat informatiedeling binnen de organisatie dankzij big data wordt bevorderd, samenwerking wordt gestimuleerd, de productiviteit wordt opgeschroefd en de interne besluitvormingsprocessen worden verbeterd.

Hoger management
Heizenberg vervolgt dat de potentie benut kan worden door steun van hoger management voor big data. Uit het onderzoek blijkt verder dat Chief Operations Officers vaker succesvolle projecten draaien dan de Chief Information Officers. Een verklaring hiervoor is dat big data projecten meer als een business, dan een IT initiatief moeten worden aangepakt.

Alle lagen
Voor succesvolle big data projecten is het ook belangrijk om medewerkers uit alle lagen vanaf het begin te betrekken bij het ontwikkelen inzetten en verbeteren van big data oplossingen. Verder is het ook van belang om kritisch te kijken naar de huidige systemen en deze stapsgewijs te moderniseren. Tot slot mag een governance raamwerk niet ontbreken waarin databeveiliging goed is geïntegreerd, concludeert Heizenberg.

 

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres