Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopmanagers zijn ongerust over steeds grotere leveranciers

De Deloitte Global CPO Survey 2019 bevat volgens NEVI een opvallende conclusie over leveranciers. Inkoopmanagers maken zich namelijk steeds meer zorgen over de steeds grotere leveranciers van hun organisaties. Aan het onderzoek werkteen 481 inkoopmanagers uit 38 landen mee. Als grootste risico’s voor organisaties beschouwen zij recessie/deflatie (42 procent), interne complexiteit (39 procent), het managen van de steeds complexere relatie met megaleveranciers (37 procent) en handelsoorlogen (33 procent).

Kostenreductie

Opmerkelijk is dat de megaleveranciers onder andere een gevolg zijn van het inkoopbeleid van hun klanten waarbij veel draait om kostenreductie. Volgens de onderzoekers van Deloitte betekent de toenemende macht van toeleveranciers een grotere commerciële complexiteit. Dit brengt niet alleen prijsrisico’s met zich mee, maar ook wendbaarheidsrisico’s als de leverancier niet kan worden bewogen tot wederzijds voordeel. Toch geeft 70 procent van de respondenten aan dat kostenreductie de volgende twaalf maanden de belangrijkste inkoopstrategie is.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres