Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopmanagers zijn ongekend positief

Inkoopmanagers zijn deze maand zeldzaam positief. De NEVI PMI is in augustus gestegen naar 59.7. Dit is het hoogste cijfer sinds februari 2011 en het op twee na hoogste sinds het begin van het PMI-onderzoek. De PMI is volgens professor Arjan van Weele, NEVI, ‘ongekend hoog’.

De productie nam fors toe en het aantal nieuwe orders steeg in de grootste mate sinds december 2013. Om aan de hogere productievereisten te voldoen, nam de werkgelegenheid opnieuw toe. De levertijden waren opnieuw langer en namen deze maand toe in de sterkste mate in zevenenzeventig maanden. Bij de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk was de stijging de grootste in meer dan drie en een half jaar. Voor het eerst in zes maanden was er sprake van een hogere inkoopprijsinflatie. De verkoopprijsinflatie was daarentegen minder hoog.

Wind vol in de zeilen
Volgens Van Weele heeft Nederland de ‘wind vol in de zeilen’. De grootste zorg volgens de professor is de vraag of leveranciers op tijd kunnen blijven leveren, want ‘ze kunnen het werk niet aan.’ Niet alleen Nederlandse inkoopmanagers zijn positief. Ook Duitsland liet een mooi cijfer zien: 59.4. De Eurozone scoorde een 56.5.

NEVI PMI
De NEVI inkoopmanagers index schetst maandelijks een beeld van de economische activiteiten in verschillende industrieën. Een indexcijfer hoger dan 50 wijst op een groei van de bedrijfsactiviteiten.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres