Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopmanagers bijzonder positief gesteld

Inkoopmanagers zijn bijzonder positief gesteld. De NEVI PMI is gestegen van 53,4 in september, naar 55,7 in oktober. Het hoogste cijfer in 15 maanden en een indicatie van een duidelijke verbetering van de bedrijfsomstandigheden. Een score boven de 50 duidt op een toename van de bedrijfsactiviteiten.

“De industrie bepaalt 12 procent van het Bruto Binnenlands Product, maar door de hoge uitbestedingsquote van meer dan 65 procent is het uitstralingseffect van de industrie veel groter”, reageert hoogleraar Inkoopmanagement Arjan van Weele. “Daardoor is de industrie een belangrijke opdrachtgever voor tal van toeleveranciers en dienstverleners en een belangrijke motor voor onze economische bedrijvigheid.”

Toekomstbeeld
Wat gaat de toekomst brengen? “De komende maanden zal het beeld niet wijzigen, gezien de nog steeds toenemende binnenlandse vraag en export. Het is zaak dat de prijsstijgingen van grondstoffen, en dan met name olie en staal, beperkt blijven. Als dat zo is, zal dit leiden tot goede vooruitzichten voor 2017. Niettemin moeten we ons realiseren dat de periode van hoogconjunctuur in de industrie nu al bijna vier jaar aanhoudt. Dat is vergeleken met het verleden erg lang”, aldus Van Weele.

Europese inkoopmanagersindex
Niet alleen in Nederland gaat het voorspoedig met de industrie. Ook de Europese inkoopmanagersindex heeft het hoogste punt van dit jaar bereikt. Het Britse onderzoeksbureau Markit maakte onlangs bekend dat de index voor de eurozone van 52,6 in september naar 53,7 in oktober is gestegen. Duitsland is hiervoor een van de grote aandrijvers. Dit land maakte een groei door van 52,8 in september, naar 55,1 in oktober. Markit maakt ook bekend dat de Franse economie wat afzwakt. In oktober daalde de index van 52,7 naar 52,2. Desalniettemin een lichte groei van de bedrijfsactiviteiten.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres