Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopkosten bouwsector nemen toe

De bouwsector ondervindt steeds meer last van de stijgende inkoopkosten. Zowel voor bouwmaterialen als voor nieuw personeel moet steeds meer betaald worden. Voor bouwbedrijven wordt het zo steeds lastiger om aan de stijgende vraag te voldoen, zo meldt de NEVI.

NEVI baseert zicht op een onderzoek van ABN AMRO. De bank verwacht dat de bouwsector in 2019 en 2020 respectievelijk 4% en 2,5% zal groeien. In 2018 was er nog sprake van een groei van 7%. Tegelijkertijd nam vorig jaar het aantal faillissementen in de bouwsector toe.

Personeelskosten
De afremmende groei is onder meer te wijten aan stijgende personeelskosten. Doordat bedrijven amper mensen kunnen vinden zijn ze genoodzaakt zzp’ers in te huren. Zo komt hun rendement onder druk te staan en kan er niet voldoende gebouwd worden.

Marge
ABN AMRO verwacht dat de stijgende bouwkosten zullen betekenen dat bedrijven zich gaan focussen op projecten met een hogere marge. Volgens de bank is dat nu al zichtbaar. Zo worden er in de binnensteden amper kleine appartementen – waar juist wel behoefte aan is – gebouwd, omdat dit financieel minder aantrekkelijk is.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 7 februari 2019 13:44 uur

Geachte heer, Ik vind dat te kort aan de technische mensen is altijd op Nederlandse markt geweest. Daarom heb ik de Poolse krachten voorgesteld die opgeleid zijn, met ervaring in Nederland ,met certificaten, ook veel goedkopere. De bedrijven willen tot nu toe alleen de Nederlands sprekende , sommige technische mensen spreken het Nederlands maar veel alleen communicatief goed en het Engels zeer goed. Ik weet het uit de praktijk , iets anders staat op de bladen. Met vriendelijk groet, Josette Gort Hanzita NL

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres