Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopbeleid zorgverzekeraars brengt onrust in sector orthopedische techniek

NVOS-Orthobanda, de brancheorganisatie van de sector orthopedische techniek, luidt de noodklok: het inkoopbeleid van een aantal zorgverzekeraars brengt het voortbestaan van haar sector ernstig in gevaar. Al jaren pleit de brancheorganisatie voor een verandering in het inkoopproces van enkele zorgverzekeraars. Zij zouden meer aandacht moeten hebben voor kwaliteit en niet alleen voor prijs, zo meldt Medical Facts.

Aangezien de hulpmiddelen voor een deel uit arbeid door maatwerk bestaan, is er weinig ruimte om de prijzen te verlagen zonder de kwaliteit negatief te beïnvloeden. Volgens NVOS-Orthobanda is de bodem bereikt in de onderhandelingen en kunnen de prijzen niet verder omlaag. Strikte handhaving van de ‘Regeling zorginkoop’ is nodig om de onderhandeling tussen zorgverzekeraars en leveranciers in balans te brengen en te voorkomen dat zorgverzekeraars misbruik maken van hun machtspositie.

Het inkoopbeleid dat een aantal zorgverzekeraars uitvoeren, lijkt er enkel op gericht te zijn om de vergoedingen jaarlijks steeds verder te verlagen en de vereisten voor technologische vernieuwingen te verhogen. De kosten voor de bedrijven stijgen hierdoor, terwijl de inkomsten dalen. Leveranciers zijn afhankelijk van de contracten van de zorgverzekeraars en vaak genoodzaakt om contracten te tekenen waar enerzijds niet over te onderhandelen valt, maar die anderzijds voor hen onmisbare contracten zijn.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres