Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoop van toegangsbeheer kan bijdrage leveren aan duurzaamheidsmentaliteit

Uit het “Wireless Access Control Report’ van ASSA ABLOY blijkt dat 73 procent van de beveiligingsprofessionals vindt dat duurzaamheid en energie-efficiëntie de afgelopen 5 to7 10 jaar belangrijkere thema’s zijn geworden bij inkoopafdelingen. De duurzaamheidsmentaliteit heerst dan ook bij steeds meer inkoopafdelingen. Minder bekend hierbij is de bijdrage die beveiliging en toegangsbeheer kunnen leveren aan deze mentaliteit, zo meldt Beveiliging Nieuws.

Energie-efficiënte is bij het meten van duurzaamheid een belangrijke factor. Beoordelaars van BREEAM-certificering (internationaal erkend keurmerk om de duurzaamheidsprestaties van een gebouw te bepalen) hebben bijna 570.000 certificaten uitgegeven in meer dan 80 landen. Energie-efficiëntie is daarbij een sleutelcategorie in hun criteria. Ook bij het inkopen van toegangsbeheer kan hier rekening mee gehouden worden.

Toekomst is draadloos, efficiënt en duurzaam

“Er zijn zoveel manieren waarop een effectief, efficiënt toegangssysteem helpt om de energierekening te verlagen door verspilling te verminderen en de ecologische voetafdruk van uw organisatie te verbeteren”, concludeert Antonina Realmuto, duurzaamheidsmanager bij ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. Het inkopen van draadloze toegangsapparaten is één van de manieren om daaraan bij te dragen. Doordat deze draadloze toegangsapparaten op batterijen werken, verbruiken ze minder energie en stoten ze minder CO2 uit dan vergelijkbare bedrade toegangsapparaten met netvoeding. “Gepaarde RFID-kaartlezers worden alleen ‘wakker’ wanneer er een identificatiedrager wordt aangeboden of wanneer de systeemsoftware zich meldt. Als gevolg hiervan verbruikt één draadloos slot slechts een fractie van de energie die een standaard bekabeld slot en lezer verbruiken”, aldus Realmuto.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres