Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoop moet zich spiegelen aan cloudtechnologie

Volgens Emmanuel Erba, hoofd inkoop bij Capgemini, verandert inkopen in een dienst met betalen op basis van het werkelijke gebruik. Op het Art of Procurement event in Paris begin april stelde hij dat inkoop op weg is om als dienst te worden uitgevoerd. Dit meldt het Britse vakblad Supply Management. Erba verwees bij zijn betoog naar de ‘Big Five’ technologiebedrijven Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon en Facebook. Zij beïnvloeden de markt richting ‘alles behandelen als een dienst’. Dit geldt ook voor de inkoop. Hoofden inkoop zullen hun afdelingen moeten inrichten met een op dienstverlening gericht model.

Cloudtechnologie

Erba denkt dat inkoop zich ontwikkelt op een zelfde manier als de cloudtechnologie. “Veel van de mogelijkheden van de cloud zullen worden nagebootst in de inkoop”, aldus de inkoopdirecteur van Capgemini. “Inkoopprofessionals kunnen indirecte inkoop delegeren om zich te concentreren op de kernactiviteiten, waardebepaling versnellen, schaalbaarheid optimaliseren en flexibel omgaan met middelen door ‘procurement cloud-mogelijkheden’ te benutten.” Erba benadrukte dat inkoopafdelingen niet moeten kopen voor kopen of inkopen voor inkoop, maar moeten bijdragen aan de waarde die wordt geleverd aan de klant. “Als voorbereiding op de evolutie van de inkoop, moeten we de inkooporganisatie positioneren als groeimotor.”

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (1)

Raymon Busser 24 april 2019 18:19 uur

ICT inkopen bij een monopolist. Dit was altijd al 'tricky business' en soms zelfs op het schofterige af. Nu met alle op cloudtechnologie gebaseerde oplossingen en bijbehorende verdienmodellen niet heel veel anders. Zorg er in ieder geval voor dat jouw data ook van jou blijft en terug te halen is. Hou dus vooral de exit-strategie goed in de gaten bij de contractonderhandeling.

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres