Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoop jeugdzorg gemeenten onduidelijk

Uit onderzoek van Jeugdzorg Nederland blijkt dat 75 procent van de jeugdzorginstellingen niet weet wat zij in 2015 aan inkoop door gemeenten kan verwachten. Zorgaanbieders kunnen daardoor niet langer garant staan voor kwalitatief goede zorg en veiligheid.

Driekwart van de jeugdzorginstellingen heeft geen zicht op het budget in 2015, terwijl gemeentelijke jeugdregio’s hier op 1 augustus duidelijkheid over moesten geven. Aangezien er momenteel geen duidelijkheid is, kunnen zorgaanbieders kwalitatief goede zorg en veiligheid niet garanderen. Tevens komt de daadwerkelijke beschikbaarheid van jeugdzorg in gevaar.

Krimp en sanering
Verschuiving in de tijd van toegezegde budgettaire helderheid is momenteel onverantwoord. Door een groot verloop van personeel en sluiten van locaties, worden kinderen en ouders geconfronteerd met ingrijpende veranderingen in hun behandeling en zorg. Veel van de ondervraagde organisaties bereiden zich momenteel voor op krimp en sanering. Verwacht wordt dat voor eind 2015 minstens 1800 professionals hun baan verliezen.  

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.