Magnifying glass Close

Inkoop jeugdzorg gemeenten onduidelijk

Uit onderzoek van Jeugdzorg Nederland blijkt dat 75 procent van de jeugdzorginstellingen niet weet wat zij in 2015 aan inkoop door gemeenten kan verwachten. Zorgaanbieders kunnen daardoor niet langer garant staan voor kwalitatief goede zorg en veiligheid.

Driekwart van de jeugdzorginstellingen heeft geen zicht op het budget in 2015, terwijl gemeentelijke jeugdregio’s hier op 1 augustus duidelijkheid over moesten geven. Aangezien er momenteel geen duidelijkheid is, kunnen zorgaanbieders kwalitatief goede zorg en veiligheid niet garanderen. Tevens komt de daadwerkelijke beschikbaarheid van jeugdzorg in gevaar.

Krimp en sanering
Verschuiving in de tijd van toegezegde budgettaire helderheid is momenteel onverantwoord. Door een groot verloop van personeel en sluiten van locaties, worden kinderen en ouders geconfronteerd met ingrijpende veranderingen in hun behandeling en zorg. Veel van de ondervraagde organisaties bereiden zich momenteel voor op krimp en sanering. Verwacht wordt dat voor eind 2015 minstens 1800 professionals hun baan verliezen.  

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres