Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inhuur extern personeel: HR of Inkoop?

Het inhuren van interim professionals door organisaties is de afgelopen jaren geprofessionaliseerd. Dit geldt voor de groei van het aantal externen, de posities waarop ze ingezet worden en een groeiend besef dat ook externen onderdeel uitmaken van het menselijk kapitaal van organisaties, zo laat ZiPconomy weten.

De groeiende aandacht voor ‘inhuur’ zorgt voor meer centralisering en een grotere rol voor de afdeling ‘inkoop’ of ‘HR/recruitment’. Welke aanpak wordt er gekozen? Gaat het bedrijf werken met preferred suppliers, de markt juist breed benaderen of actief op zoek naar de beste kandidaten?

ZiPconomy is een onderzoek gestart, waarmee zij in kaart willen brengen welke trends er zijn. Daarnaast zal uit de resultaten blijken hoe organisaties omgaan met het organiseren van inhuur en het beleggen van verantwoordelijkheden op verschillende momenten in het inhuurproces. Organisaties maken daarbij verschillende keuzes. De vraag “Inhuur: HR of Inkoop?” is dan ook geen goed/fout vraag.

U kunt deelnemen aan dit onderzoek door deze vragenlijst (20 vragen, vijf minuten) in te vullen. De uitkomst van dit onderzoek zal half september op InkopersCafe.nl gedeeld worden.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.