Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inflexibele inkoop grondstoffen decimeert winst ForFarmers

De winst van veevoederbedrijf ForFarmers is sterk gedaald door fouten bij de inkoop van grondstoffen. De nettowinst nam het eerste half jaar van 2019 met bijna 75 procent af. Qua volume produceerde het bedrijf juist meer voer dan het jaar daarvoor. ForFarmers heeft zijn les geleerd en past het inkoopbeleid aan. Dit meldt AgriHolland op basis van een artikel in het FD.

Grondstofprijzen
ForFarmers doet de inkoop van grondstoffen zoals graan, maïs en soja op de wereldmarkt. In het najaar van 2018 vlogen de grondstofprijzen ineens omhoog door de extreem droge zomer in Europa. Daarnaast speelden geruchten een rol dat Rusland zou stoppen met het exporteren van graan. Later was toch weer sprake van een scherpe prijsdaling. ForFarmers kon deze sterke prijsschommelingen niet doorberekenen aan de klanten. Dat kwam doordat het bedrijf hierin weinig flexibel was doordat het uitsluitend lange posities had ingenomen op de internationale grondstoffenmarkt. De concurrentie kon wel snel reageren op de prijsfluctuaties. Hierdoor moest ForFarmers het verlies nemen en tegen lage opbrengsten blijven leveren aan zijn vaste klanten. Volgens het veevoederbedrijf neemt het bij de grondstoffeninkoop nu veel kortere posities in. Zo kan het snel en slagvaardig reageren op prijsveranderingen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres