Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inflatie teruggelopen tot 1.4 procent

De inflatie is in januari op jaarbasis uitgekomen op 1.4 procent. Dit is het laagste niveau sinds oktober 1995. In december vorig jaar bedroeg de inflatie nog 1.7 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten weten.


De daling van de inflatie heeft verschillende oorzaken. De prijzen van kleding en schoeisel daalden door de uitverkoop met 11.7 procent. Dit effect was in januari 2004 groter dan in januari vorig jaar. Ook de prijzen van onder meer brood. vlees en alcoholvrije dranken daalden. net als die van cd?s en dvd?s.

Verse groenten. elektriciteit en autobrandstoffen werden duurder en ook de hogere eigen bijdragen voor thuiszorg en kinderopvang hebben de daling van de inflatie geremd. Ook diensten van de overheid werden in januari duurder.

Een aantal artikelen steeg in januari 2004 weliswaar in prijs. maar veel minder dan in januari 2003. Dit waren onder andere gas. auto?s. voedingsmiddelen en dranken.

De inflatie over 2003 bedroeg gemiddeld 2.1 procent. het laagste cijfer sinds 1998. In december daalden de gemiddelde prijzen opvallend. aldus het CBS. De prijzenslag in de supermarkten leidde tot een extra impuls voor die daling eind vorig jaar.

Bron : http://www.omroep.nl/nos/nieuws

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres