Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inflatie stabiel

VOORBURG – De inflatie is de afgelopen maanden vrijwel stabiel gebleven. In oktober kwam het cijfer uit op 2 procent. even hoog als in september.

Dat laten donderdag gepubliceerde berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien. De prijzen van gas. groenten en aardappelen. huisvesting en overheidsdiensten zijn in oktober meer gestegen dan het gemiddelde.
Zaken als elektriciteit. meubels en een etentje in het restaurant stegen weer minder dan gemiddeld. Kleding. schoenen. computers en audio- en videoapparatuur werden goedkoper.

Prijzenoorlog
In de cijfers over oktober is de prijzenoorlog in de supermarkten nog niet te zien. Het CBS was net gestopt met meten toen de supermarkten met prijsverlagingen klanten lokten. Het is wachten op de gegevens van november.

Volgens de Europese norm is de inflatie van september op oktober gedaald van 2 procent naar 1.9. Daarmee komt deze 0.2 procentpunt onder het gemiddelde in de Eurozone. die door de Europese statistici van Eurostat voor oktober en ook voor september al. wordt geraamd op 2.1 procent.

In oktober stegen de prijzen van overheidsdiensten (met 4.1 procent) en van huisvesting. water en energie (met 3.8 procent) het hardst. Kleding en schoeisel wordt al sinds april maandelijks goedkoper. In oktober daalden de prijzen ervan met 3.7 procent.

Bron : Nu.nl
Persbericht CBS

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres