Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Implementatie nieuw voorraadsysteem Lidl mislukt

Lidl stopt met de implementatie van een nieuw softwaremanagementsysteem voor voorraadbeheer. De retailer was zeven jaar bezig met het project en is er 500 miljoen euro aan kwijtgeraakt, maar is nu gedwongen de stekker er uit te trekken. Volgens bestuursvoorzitter Jesper Hoyer waren de oorspronkelijk gedefinieerde strategische doelen niet mogelijk te realiseren tegen aanvaardbare kosten.

Lidl besloot in 2011 haar eigen voorraadbeheer oplossing ‘Wawi’ te vervangen door ‘eLWIS’, gebaseerd op SAP-software. Volgen Duitse media leek de implementatie in eerste instantie goed te gaan, totdat SAP ontdekte dat Lidl zijn voorraadsysteem op inkooprijzen baseerde, terwijl haar eigen software gebruik maakt van retailprijzen.

Toenemende kosten
Lidl weigerde met de methode van SAP mee te gaan, waardoor de software moest worden aangepast. Daardoor namen de kosten toe en de efficiëntie af. Duitse bronnen melden bovendien dat het bestuur van de supermarkt te weinig besefte dat het veranderen van de software voor voorraadbeheer betekent dat ook alle andere IT-processen herziend moeten worden.

Nieuwe technologieën
De implementatie van de nieuwe-software nam uiteindelijk zoveel tijd in beslag dat het werd ingehaald door nieuwe technologieën. Lidl heeft nu besloten om terug te keren naar haar oude voorraadsysteem. Eerder beweerde het nog dat deze ‘de limieten van zijn levensvatbaarheid’ heeft bereikt.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres