Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ikea werkt aan duurzaamheid

Ikea is hard bezig met een zo duurzaam mogelijke manier van werken. Zowel in het bedrijf zelf, als bij de consumenten thuis. Op 7 december maakte Ikea bekend dat er 1 miljard euro extra wordt geïnvesteerd in duurzaamheid. Dit staat in het duurzaamheidsverslag over het financiële jaar 2016.

Ikea koopt, volgens duurzaambedrijfsleven.nl, al het katoen en 61 procent van het hout in bij duurzame bronnen. Daarnaast heeft Ikea als doel om in 2020 evenveel hernieuwbare energie te produceren als de hoeveelheid energie dat Ikea gebruikt in zijn eigen bedrijfsvoering. Dit streven is opgenomen in het People & Planet Positive-strategie. Op dit moment is 71 procent van het totale energiegebruik van Ikea hernieuwbare energie.

Keukendeuren
Daarnaast heeft Ikea nieuwe keukendeuren geïntroduceerd. Deze zijn gemaakt van volledig hergebruikt hout en zijn afgewerkt met een laag van gerecycled plastic. De keukendeuren zijn naar eigen zeggen het toonbeeld van ‘Democratic Design’, een manier van ontwerpen die Ikea gebruikt. ‘Democratic Design’ houdt in dat er een juiste combinatie van vorm, functie, duurzaamheid en een lage prijs wordt gebruikt.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres